Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Bubble Bobble, Champions Online, Guitar Hero 5, Halo 3 ODST, MotorStorm Arctic Edge, Rock Band Unplugged, Singstar Motown

22.09.2009 21:15 Jukka O. Kauppinen

Viikko 38/2009 toi mukanaan hyvin monipuolisen kattauksen pelejä. Matkailimme niin uusien bändi- ja musiikkipelien keskuudessa kuin hyppelimme maailman parhaan retrotasoloikan uusioinnin keskellä. Unohtamatta isoja pyssyjäkään. Kyllä kelpaa, kun pelitkin olivat enimmäkseen erinomaisia!

eDomen testissä:

  • Bubble Bobble Neo! (Xbox 360)
  • Champions Online (PC)
  • Guitar Hero 5 (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)
  • Halo 3: ODST (Xbox 360)
  • MotorStorm: Arctic Edge (PSP, PS2)
  • Rock Band Unplugged (PSP)
  • Singstar Motown (PS2, PS3)

Bubble Bobble Neo! (Xbox 360)

Xbox 360:n XBLA-pelejä ei normaalisti arvostella itsenäisinä teoksina järin heppoisin perustein. Pelin pitää olla jotain huimaa, omaperäistä ja ykkösluokan laatua.

Ja sitten tulee Bubble Bobble. Retrohässäkkä aikojen alusta. Yksinkertainen kahden pelaajan tasoloikka vuodelta 1986. Ja lyö laudalta 98% kaikista tänä vuonna millekään pelikoneille julkaistuista peleistä.

Champions Online (PC)

Minkälainen sankari Sinusta tulisi, jos saisit käyttöösi supervoimia? Lentäisitkö kattojen yllä ampuen lämpösäteitä silmistäsi, vai olisitko kenties kerrostaloja murskaava muskelikimppu?

Supersankarimorppeihin erikoistunut Cryptic Studios jatkaa trikooasuisten kostajien käsittelyä etukäteen paljon hehkutetun Champions Onlinen parissa. Kokeilimme, riittääkö suorituksessa nostetta massiivimoninpelien terävimpään kärkeen saakka?

Guitar Hero 5 (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Musiikkipeleistä kinaaminen on jotakuinkin yhtä tyhjänpäiväistä kuin musiikista ja makuasioista yleensäkin. Kuka tykkää mistäkin. Mutta yksi juttu on varma. Kuten karaokepelit, myös kitarointi- ja bändisankaroinnit elävät biisivalikoimallaan.

Kun vastakkain ovat samalla viikolla ilmestyneet The Beatles: Rock Band ja Guitar Hero 5, niin pelikauppojen hyllyillä kohtaa kaksi täysin erilaista pelillistä filosofiaa. Toinen lähestyy aihetta musiikin kautta. Toinen mielii olevansa peli.

Halo 3: ODST (Xbox 360)

Halo-toimintapelisarja ja sen Master Chief -sankari ovat Microsoftille lähes yhtä tärkeä juttu kuin Mario Nintendolle. Esimerkiksi pari vuotta vanha Halo 3 on edelleen yksi Xbox 360:n pelatuimpia moninpelejä: sillä on edelleen päivittäin yli puoli miljoonaa pelaajaa.

Sarjan uusin osa, Halo 3: ODST hylkää sarjan klassisen pääsankarin ja seuraa tämän edesottamusten sijaan Orbital Drop Shock Troopers -erikoisyksikön toimintaa. Ennätysajassa, vain hieman yli vuodessa tehty peli on yksi vuoden odotetuimpia Xbox 360 -julkaisuja, ja nyt odotus on ohi. Kuinka klassikkosarjan uusin osa pärjää?

MotorStorm: Arctic Edge (PSP, PS2)

Jo yli vuosikymmenen ajan ajopelejä pelannut yllättyy nykypäivänä valitettavan harvoin. Yleensä suuruudenhullut ideat eivät onnistu ja kriitikko voi pelkän ominaisuuslistan perusteella arvioida tulevan nimikkeen menestystä.

Silti joskus viisaskin menee vipuun, sillä Arctic Edge tekee jotain mihin mikään muu ei ole vuosikausiin pystynyt.

Rock Band Unplugged (PSP)

Rock Band -pelisarjaa ei ole ryöstöviljelty aivan yhtä reippaasti kuin Guitar Heroja. Sekin on silti saanut oman visiittinsä taskukonsolien maailmaan.

Taskubändipeleissä on eronsa, joten miten Rock Bandin PSP-versio suhteutuu vaikkapa Guitar Hero On Touriin? Tai ennen kaikkea, onko se hyvä matkapeli?

Singstar Motown (PS2, PS3)

Karaoke, tuo japanilaisten kansallisurheilulaji. Myös Suomessa tuhannet viattomat joutuvat kärsimään kun paikalliset känniääliöt tykittävät aamukolmelta Joutsenlaulua housut puolitangossa. Ja nyt nämä samaiset pirut pääsevät raiskaamaan Motownin klassikot.

Näinhän siinä kävi, että Singstar-sarjan arviolta noin 85234. osa vie pelaajat 60-luvun kuumiin tunnelmiin laulamaan Diana Rossin ja Marvin Gayen suurimpia hittejä. Toimiiko kuuma soul kylmässä ja roudan puremassa pohjolassa?

Edelliset peliarvostelut

Edeltävän viikon arvosteluista mielenkiintoisimmaksi nousi lukijoiden mielestä Kauppisen testi The Beatles: Rock Band -musapelistä, joka sai yhteensä 36 prosentin äänisaaliin. Ja vaikka Juho ”mä trukkimies oo” Anttila ei ihan lämmennytkään Forklift Truck Simulatorille, niin kyllä se silti kahmaisi toiseksi eniten ääniä, 24 prosentin tuloksellaan.

Age of Conan – paluu Kimmeriaan (PC)

Colin McRae: Dirt 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Forklift Truck Simulator 2009 (PC)

Kharkov: Disaster on the Donets (PC)

The Beatles: Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)

Worldshift (PC)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu oli…

Katso tilanne vastaamatta