Uusimmat

Torstaitupla: Left 4 Dead 2 -ennakko ja Star Wars Clone Wars: The Republic Heroes

30.10.2009 11:41 Jukka O. Kauppinen

Arvostelurintamalla on joulun lähestyessä aivan mahdoton vilinä. Testattavaa tulvii postilaatikon täydeltä ja eDomen arvostelijat ovat täydessä pelitestailun touhussa. Torstaikin meni niin kiireiseksi, että saitille piti lykätä kaksi arvostelua.

Lue jutut:

Left 4 Dead 2 –ennakko (PC, Xbox 360)

Left 4 Dead 2. Harva peli on herättänyt yhtä paljon tunteita tämän vuoden aikana. Jotkut ovat innoissaan, toiset raivoissaan, mutta harva odottelee peliä tunteettomasti. Ennakkovaraajien ja pelitoimittajien odotus päättyi jo, sillä pelistä toimitettiin äskettäin demoversio kyseisille tahoille.

Pääsimme tutustumaan pelin tuoreeseen esittelyversioon ja huomasimme, että Valve ei puhunut läpiä päähänsä hehkuttaessaan peliään. Ei tämä lisälevyltä tunnu.

Star Wars: The Clone Wars – Republic Heroes (PC, PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Kauas on menty siitä, kun alkuperäinen Star Wars -trilogia räjäytti nuoren sällin tajunnan. Eiväthän ne uudet elokuvatkaan mitään mestariteoksia olleet, mutta lapsenomaisen tarinan taantuminen laskelmoiduksi animaatiosarjaksi tekee jo kipeää.

Clone Wars – Republic Heroes yrittää todistella, ettei kehno lähdemateriaali tarkoita välttämättä huonoa peliä. Kun mallia lähdetään ottamaan mainioista Lego-peleistä, ei lopputulos voi olla täysin susi. Eihän?

Aiempia tarinoita

Metroid Prime Trilogy (Wii)

Gamecuben verrattain huono menestys oli Nintendolle sikäli lykky, että Wiille löytyy runsaasti pelejä, joita voi hiljaisina aikoina julkaista hieman hiottuna uudelle yleisölle. Metroid Prime Trilogy on yksi tällainen esimerkki.

Nimi kertoo paketista melkeinpä kaiken. Kyseessä on uudelleenpaketoitu paketti, joka sisältää jokaisen ensimmäisestä persoonasta kuvatun Metroidin. Trilogy ei niinkään tarjoa paketin pelejä jo pelanneille tarjoa melkeinpä mitään uutta. Nyt tähdätään wiikakella, siinä se.

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Ollaanpa rehellisiä: Tools of Destruction oli Ratchet & Clank -pelinä hyvä, mutta uuden sukupolven pelinavauksena se jätti toivomisen varaa. Suuret uudistukset ja uudet ideat loistivat poissaolollaan, mutta perinteisen hyvä pelattavuus ja karkkigrafiikat paikkasivat paljon. Sama linja jatkui Quest for Bootyssä.

A Crack in Time ei vieläkään keksi pyörää uudelleen, mutta koska tämä pyörä on tehty puhtaasta platinasta ja on kiinnitetty aikakoneena toimivaan DeLoreaniin, ketä kiinnostaa jos se sattuukin olemaan pyöreä?

Pro Evolution Soccer 2010 (PS3, Xbox 360)

Perinteisen pelisarjan kunnian ollessa pelissä voisi peliltä odottaa mestariteosta. Valitettavasti viime vuodet eivät ole onnistuneet jalkapalloguru Seabassin kehitysryhmältä suunnitelmien mukaisesti. Kaupan hyllyille ilmestyneet pelit ovat olleet keskeneräisiä pettymyksiä.

Kehitysryhmä on kuitenkin päättänyt korjata viime vuosina vaivanneet puutteet ja muokata peliä sarjan viidennen osan tyyliseksi. Kehitystä on tapahtunut monella osa-alueella, mutta riittääkö se?

Kansaa vaatii lisää...

Katso tilanne vastaamatta