Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Assassin’s Creed II, Modern Warfare 2, Dragon Age: Origins, Operation Flashpoint: Dragon Rising ja Professor Layton and Pandora’s Box

23.11.2009 20:45 Jukka O. Kauppinen

Viikko 47/2009 räjäytti pankin pelillisesti, sillä viikon jokainen arkipäivä oli yhtä pelaamisen juhlaa. Monta hienoa peliä erilaisille pelikoneille takasi, että jo pelkästään näiden parissa sujuisi useampi viikko mainiosti.

eDomen testissä:

  • Assassin’s Creed II
  • Call of Duty: Modern Warfare 2
  • Dragon Age: Origins
  • Operation Flashpoint: Dragon Rising
  • Professor Layton and Pandora’s Box

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Mahatma Gandhi sanoi kerran kuuluisasti, että ”silmä silmästä ja koko maailma on sokea”. Ehkä näin, mutta siihen asti että sokeudun, minä ainakin nautin täysin siemauksin kunnon kostotarinoista. Sekoitetaan vielä mukaan vähän aikamatkailua ja suuria salaliittoja niin Assassin’s Creed II on valmis. Mutta onko se pelinä mistään kotoisin?

Edellinen Assassin’s Creed oli lupaava, mutta kovin ongelmallinen peli, joka jätti varsinkin loppunsa suhteen pelaajat turhautuneiksi. Juuri kun tarina pääsi vauhtiin ja kysymykset kasaantuivat, vastausten sijaan ruudulle lävähtivät lopputekstit. Vastauksia on nyt odoteltu pari vuotta ja suurta osaa niistä saadaan odotella edelleen, sillä Assassin’s Creed II on selvästi trilogian keskimmäinen osa.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Modern Warfare 2 ei varmasti esittelyä kaipaa, eikä välttämättä edes arvostelua. Miljoonien odottama peli on myynyt Suomessakin jo pariin kertaan kultaa, mutta siltä varalta, että joku ei vielä ole pelin pariin ehtinyt – kenties heräsit juuri koomasta? – heitämme oman kortemme kekoon ja puhumme vuoden puhutuimmasta pelistä hieman lisää.

Heti alkuun tehtäneen selväksi että nyt puhutaan siis nimenomaan PlayStation 3:n ja Xbox 360:n versiosta, emmekä pureudu lainkaan PC-versioon tai sitä ympäröiviin sotkuihin. Niitä käsitellään myöhemmin, kunhan pöly on laskeutunut.

Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Kanadalaisella Bioware-firmalla on takanaan suhteellisen virheetön historia yhtenä maailman parhaista roolipelitehtailijoista. Niinpä ei ihme että firman uutta Dragon Age: Origins -eeposta on odotettu ympäri maailmaa kuin kuuta nousevaa.

Tämän mittakaavan julkaisussa kysymys ei yleensä olekaan siitä, onko peli hyvä vai ei, vaan siitä kuinka hyvä se on. Onko Dragon Age Origins firman edellisen julkaisun Mass Effectin tavoin vuoden pelitapaus, vai vajoaako se  häpeätahra Neverwinter Nightsin tasolle?

Operation Flashpoint: Dragon Rising (PC, PS3, Xbox 360)

Legendaarisen Operation Flashpointin jatko-osassa on kasassa kaikki katastrofin ainekset. Ensimmäinen peli nauttii kulttisuosiota, alkuperäisestä kehittäjätiimistä ei ole tietoakaan ja peli toteutetaan myös konsoleille. Kehtaavatkin.

Vaikka kehittäjät ovatkin vaihtuneet, on Codemasters mainostanut etukäteen kokemuksen olevan ehtaa Flashpointtia. Kokeilimme, lunastaako paketti lupauksensa realistisesta ja taktisesta sodankäynnistä.

Professor Layton and Pandora’s Box (DS)

Sanotaan videopelien päähenkilöistä mitä hyvänsä, todelliset herrasmiehet ovat harvassa. Professor Layton on niitä harvoja poikkeuksia. Toisessa seikkailussaan St. Mysteren mysteerit selvittänyt professori saa uuden pähkinän ratkaistavakseen.

Mystinen laatikko, siihen liittyvä murha ja murhatun taskuista löytynyt junalippu laukaisee tapahtumasarjan, josta herrasmiehemme koettaa löytää tolkkua. Edellisen pelin pelanneille tämä kaikki tuntuu varmasti tutulta, koska rakenne noudattaa lähes pikkutarkasti edeltäjänsä vastaavaa.

Kuulumia artikkelirintamalta

Logitech G19 – testissä tosipelaajan supernäppäimistö

Näppäimistöjä löytyy joka lähtöön ja jokaisella on varmasti oma suosikkinsa. Minun viimeisimpien suosikkieni listalle kuului Logitechin mainio G15-pelinäppäimistö, jonka aika kuitenkin siirsi romukoppaan. Nyt näppäimistö on saanut seuraajan, josta ei puutu ominaisuuksia, näyttävyyttä tai hintaa. Mutta tarvitseeko kukaan sitä oikeasti?

G19 on jo heti paketista ulostuessaan todella vaikuttava paketti. Näppäimistö on todella kookas ja tukevan oloinen: ei natinaa, ei nitinää, ei rapinaa ravistellessa. Laatutyötä Logitechin insinööreiltä jälleen kerran, siis. Järeän näppäimistön vaikutelmaa korostaa entisestään se, että en ole ainakaan itse törmännyt ikinä näppäimistöön, joka vaatii oman virtalähteen. Ja siis todellakin vaatii: G19 ei pihahdakaan ilman USB-liittimen juureen kytkettävää muuntajaansa.

Edelliset pelijutut

Edellisen viikon arvosteluista kiinnostavimmaksi lukijat äänestivät ylivoimaisesti Lehtosen testin Borderlandsistä, joka sai yhteensä 64 prosentin äänisaaliin. Toiselle sijalle ylsi Mikko Rekolan testi NHL 2K10 -lätkästä, 28 prosentilla.

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

NHL 2K10 (PS2, PS3, Xbox 360, Wii)

Risen (PC, Xbox 360)

Singstar Take That (PS2, PS3)

Mielenkiintoisin arvostelu oli...

Katso tilanne vastaamatta