Uusimmat

Kitarasankarit joutuivatkin kitarahelvettiin

29.10.2007 08:00 Miikka Lehtonen

Jenkkilästä kantautuu huonoja uutisia. Juuri äskettäin julkaistu Guitar Hero III on nimittäin vienyt monet pelaajansa lähemmäs kitarahelvettiä kuin seitsemättä taivasta. Sekavia pakettitarjouksia, rikkinäisiä kitaroita… ja kaiken lopussa vielä itse piru, tosin tämä vain pelissä.

Ongelmat alkavat 360-versiosta, jota ei suinkaan ole toimitettu kaikkiin liikkeisiin uudella Les Paul -kitaralla varustettuna, vaan paketista on paljastunut jo Guitar Hero II:sta tuttu XPlorer-kitara. Ongelma tuntuu vaivaavan suurista tavarataloketjuista ostettuja kopioita, kiitos näiden tekemien erityissopimusten.

Wii-pelaajat puolestaan kärsivät teknisistä ongelmista, sillä Wii-kitaroita tuntuu vaivaavan todellinen maanantaikappaleiden runsaus. Joistain kitaroista ovat fretit mäsänä, toiset taas potevat viallista tremoloa.

360:n Les Paulitkaan eivät tunnu olevan ongelmattomia, vaan ilmeisesti juuri katkaistavasta kaulasta johtuen frettien rekisteröinti on epäluotettavaa. Nettipalstojen – joiden luotettavuus toki on mitä on – mukaan kyse ei ole edes muutamasta kappaleesta, vaan valituksia tulee tiheään. Pienen otantaerän aiheuttama vääristymä vai todellinen epidemia? Aika näyttää.

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Ne onnelliset, jotka ovat saaneet paketeistaan toimivat Les Paul -kitarat, ovat kommentoineet, että vempele toimii paljon aiempia kitaroita paremmin ja on lisäksi yhteensopiva Guitar Hero II:n ja IGN-saitin testien mukaan myös Rock Band -pelin kanssa. Ei siis lainkaan hassumpaa, varsinkin jos bugit poistuvat mallistosta eurojulkaisuun mennessä.

Ja kitarahelvetistä puheenollen… Guitar Hero II aiheutti aikanaan monille ennenaikaista vanhenemista ja stressiä Free Bird -kappaleellaan, mutta Guitar Hero III pistää vielä pahemmaksi. Pelin lopussa odottaa nimittäin todella helvetillinen kaksinkamppailu. Ja tämä siis sen jälkeen kun Slayerin Raining Blood ja Dragonforcen Through the Fire and Flames ovat takana.

Voittaisitko paholaisen kitarakaksintaistelussa?

Katso tilanne vastaamatta