Uusimmat

Äänestä: älyttömin julkkispeli

03.06.2008 22:01 Jukka O. Kauppinen

Älyttömimmän julkkispelin löytymisen jälkeen päästämme myös lukijat ääneen. Valikoimme oheen joukon mainioimpia ja omituisimpia ideoita, joilla kilpailuun osallistuttiin. Mikä on Sinusta älyttömin idea julkkispeliksi?

1. Pikku Gta – Hencha

Suomen 50 cent Henri Vähäkainu alias Pikku G on saanut ikioman toimintapelinsä.

Peli lähtee siitä kun Pikku G pitää keikan Nurmijärven Tanssipaviljongissa eikä keikan järjestäjällä ole varaa maksaa hänen palkkiotaan. Tappelun jälkeen Pikku G saa palkkioksi kultaisen BMW:n. Valitettavasti hurjassa takaa-ajossa G mällää autonsa (http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1212427) ja joutuu pyrkimään kansanedustajaksi saadakseen uuden.

2. Johanna Tukiainen ja Tekstaan Sun Duunin – Xanaki

Kirjoitusnopeutta opettava peli:”Johanna Tukiainen ja Tekstaan Sun Duunin”. Alati kasvavaa julkkiuslaumaa vastaan tarpova Johanna käyttää ainoata puolustuskeinoaan: tekstiviestejä.

Johanna tekstaa vastaantulevilta julkimoilta reaktio- ja kirjoitusnopeuteen perustuvassa pelissään.  Electronic Arts saa tästä kätevästi jatko-osia. Johanna vastaan Salarakas, Johanna vastaan Nykänen…..

Wiille versio, jossa tekstiviestit pitää kirjoittaa heiluttamalla kapulaa…

3. Matti Nykänen -simulaattori – ”Pölhö idea”

Tietysti Matti Nykänen -simulaattori. Ura aloitetaan valmentautumalla olympiakisoihin P90-metrin mäessä. Kun mitalit on pokattu Norjan kunkulta, voidaan siirtyä ns. after-ski-osioon. Mitä enemmän MN on lööpeissä esillä sitä isommaksi kasvaa rispekti-mittari. Riittävällä rispektillä pystyy pokaamaan entisiä missejä ja perintöprinsessoja.

Kun mäkihyppyvaihe on täysin takana ja olympiamitalit kanitettu voidaan siirtyä täysipäiväiseen dokaamiseen. Lisää rispektiä saa ottamalla sylipainia Jyväskylän baarien kaljaveikkojen kanssa. Välillä on lukemattomia haasteellisia osioita: keksi itsellesi mielikuvituksellisin uusi ammatti ja yritä menestyä siinä. Mene naimisiin mahdollisimman monta kertaa. Iske rumin mahdollinen muija. Hakkaa muijasi mahd. monta kertaa peräkkäin ym. ym.

Pelissä on MN:n naama-ikonin lisäksi kaksi mittaria: Pätäkkä ja Rispekti. Kun molemmat menevät nollaan, game over. Naama-ikoni muuttuu tietysti elämänvaiheen mukaan a’la Wolfenstein 3D.

4. Tales of a Black Sabbath – The Wrath of Ozzy – Tuovila

Toiminta- fantasiaroolipeli, jossa seurataan ikääntyvän Ozzy Osbournen tarinaa, kun hän huomaa omaavansa demonisia voimia. Pimeyden Prinssi on herännyt! Laulaja lähtee pitkälle matkalle kohti maailmanvalloitusta, nujertaen levy-yhtiöiden edustajia ja lohikäärmeitä laumoittain. Ozzy taistelee miekoin ja kilvin sekä käyttää yliluonnollisia kykyjään manaten esiin ennen näkemättömiä hirviöitä jotka täyttävät koko kuvaruudun! Toiminnan katkaisee välillä kuin tyhjästä ilmestyvä huuliharppusoolo.

Soundtrackia komistaa joukko raiskattuja uudelleensovituksia klassisimmista Ozzyn ja Black Sabbathin biiseistä. Pelattavana sivuhahmona Sharon!

5. Richard Dean Andersons Adventure – jip2

Dean Anderson herää aamulla ja huomaa olevansa MacGyver. Tästä alkaa loputtoman pitkä ongelmien ratkonta kierre asioiden selvittämiseksi CSI pelien tyyliin. Tässä pelissä tapaat kaikki MacGyverin ystävät ja viholliset (sarjan alkuperäiset hahmot eivät ääninäyttele repliikkejä). Collectors editionissa toimitetaan lisäksi sveitsinarmeijanlinkkari, rulla ilmastointiteippiä, klemmari ja pussillinen käpyjä.

6. Suvi Linden – Sensuuripeli – Lurjus

Tarkoituksena seurata medioita ja sensuroida kaikki vähänkin arvelluttava etenkin lapsiporno, peli läpi kun internetissä ei pääse mihinkään ja TV:stä tulee lumisadetta eikä sanomalehtiä julkaista.

7. Julkkis-verkkoseikkailu – MasterAde

Otetaan julkkisilmiö haltuun kerralla ja kokonaan: Julkkis-verkkoseikkailu.

Pelin tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa ja julkisuutta tekemällä mahdollisimman vähän ns. oikeita töitä. Pelaajat valitsevat alussa hahmoluokan, joka määrittelee hahmon lähtötaidot ja ominaisuudet. Hahmoluokkia olisivat mm. ”nätti tyhjäpää”, ”wannabepoptähti”, ”hyvän perheen hemmoteltu kakara” ja ”lahjaton näyttelijänalku”.

Pelaaminen koostuu julkisuuden ja mammonan tavoittelemisesta sekä PvE- että PvP-tyyppisiä aktiviteetteja harjoittaen. PvE-pelaaminen koostuu pääosin tehtävävetoisesta julkisuudentavoittelemisesta (suoriudu kunnialla vähäpukeisesta kuvausessiosta roskalehteen, yritä päästä mukaan VIP-bileisiin, ui poliitikon housuihin tms.) sekä myös verkkoroolipeleille tyypillisestä grindaamisesta (lehtiin soittelu kunnes joku kiinnostuu tekemään jutun, tyhjänpäiväiset juontokeikat). PvP-pelaaminen koostuu taas erilaisista turnauksista (missikisat, Idols, tositv) sekä toisten tunnetummassa asemassa olevien pelaajien maineen kustannuksella otsikoihin pyrkimisestä. Myös pari- ja ryhmäpelaaminen on tärkeätä, yhdistämällä voimansa esimerkiksi ”seurustelemalla” (ns. kahden hengen group) on mahdollista saavuttaa enemmän julkisuutta nopeammin kuin ns. soolopelaamisella.

Saavutettu julkisuus palkitaan kokemustasojen nousulla. Noustessaan korkeammalle tasolle ”julkkis” saa tietyn määrän taitopisteitä, joilla on mahdollista parantaa erilaisia julkisuuden tavoittelemiselle tärkeitä taitoja. (esim ”nätti tyhjäpää” voi yrittää panostaa laulutaitoon, tosin omalle hahmoluokalle vieraiden kykyjen tavoitteleminen voi johtaa mielenkiintoisiin lopputuloksiin)

Rahalla taas on mahdollista helpottaa omaa julkisuudentavoitteluaan sijoittamalla esimerkiksi muotiin, juhlimiseen tai vaikkapa uusiin silikoneihin.

Perimmäisenä tavoitteena pelissä on pyrkiä saavuttamaan ja säilyttämään ns. kestojulkkiksen asema, tulkoon se sitten poliittisen uran kautta tai vaikkapa ns. Matti Nykänen-metodilla. Verkkoroolipelien kompastuskivi, loppupeli, koostuu oman julkkisaseman suojelemisesta keinolla millä hyvänsä uusia julkisuudentavoittelijoita vastaan. Palstatilaa on tarjolla rajattu määrä ja vain parhaat pysyvät otsikoissa heikompien yrittäjien päätyessä ”Missä hän on tänään”-palstalle. Julkkis-verkkoseikkailu kysyy jokaiselta Tukiaisille, Fingerooseille ja Nykäsille naureskelevalta: ”olisiko sinussa ainesta samaan?”

8. The World of Matti: Burning Fame Crusade! – AnthonyD

Peli yhdistää RPG:tä ja reaaliaikastrategiaa. Siinä ohjastetaan Matti Nykästä ja Matti Vanhasta, jotka lähtevät Sudaniin aikeenaan rakentaa yhteinen mökki järven rannalle. He kuitenkin kohtaavat monia haasteita ja vihollisia kuten kansainvälisen lehdistön, terroristit, amerikkalaiset sekä kengurut.

Pelaaja ohjastaa Matit kolmen kampanjan läpi ja voittaa vastustajat. Tehtävissä Mattien pitää mm. etsiä resursseja, joita pelissä ovat raha, kuuluisuus (fame), olut ja kengurun poikaset. Joukoiksi he voivat värvätä monia eri joukkoja lähiseudun kylistä ja rakennettavista rakennuksista. Joukkoja voi kustomoida mm. uusilla hatuilla ja aseilla, joita saa muotiliikkeistä alkuasukaskylissä. Kampanjoiden tehtäviin kuuluu myös mm. mökin rakentamista, puolustusta, mäkihyppyä, diplomatiaa ja suhteita naisten kanssa. Pelissä on toki moninpeli, jossa voi pelata kaikilla ryhmillä ja lisäksi moninpeliextrana on kiinalaiset. Ladattavaan sisältöön kuuluu mm. neljäs kampanja, jossa Matit matkustavat Etelä-Amerikkaan lomamatkalle.

9. Tanja Karpela -roolipeli – ”Veni Vedi Vici”

Ura alkaa tietysti käymällä mallikouluja ja yrittämällä voittaa missikisoja. Kun missiksi on päästy seuraa kamppailua kunnallis- ja eduskuntavaaleissa. Kansanedustajana haasteellisin tehtävä on mahdollisimman tökerön tekijänoikeuslain muotoilu. Samalla saa lisää kokemustasoja muiden kansanedustajien pokaamisesta.

Myöhemmin tehtävänä on mennä naimisiin. Ja erota. Ja mennä naimisiin. Erota. Ja vaihtaa eri sukunimiä kuin paitaa. Mikäli pystyt eroamaan ja menemään uudestaan naimisiin sekä perumaan edelliset erot, niin, ettei erkkikään (eikä varsinkaan tietokone) ota enää selvää oletko naimisissa ja kenen kanssa ja mikä sukunimi sinulla on, olet voittanut pelin. Mikäli ehdit rupsahtaa kesken kaiken, olet hävinnyt.

Minipeli: Joka aamu kun bitti-Tanja herää, tehtävänäsi on arvata kulloinenkin Tanjan sukunimi. Mikäli vastaat oikein, saat yhden kokemustason lisää.

10. Timbaland Ate My Hamster – Reijo-setä

Tarkoituksena on metsästää hittimateriaalia wanhoista peli- ja demoscene-biiseistä ja lyödä rahoiksi. Jos jää kiinni, ei haittaa, sillä alkuperäistä artistia voi tölväistä monella loukkauksella japanilaista deittipeliä muistuttavassa loukkauspelissä.

11. Robin ”mrs douptfire” Williams vs Michael Flatney Presents Showdown in cry me a river -tanssipeli  – themock

Robin kuulee, että Flatney on sanonut häntä epähauskaksi sekä tanssinut Etiopiaan kyyneljoen. Robinin on pakko lähteä kostamaan, tanssimaan Flatney suohon sekä tuottamaan Etiopiaan makean veden sade. Mutta matka Etiopiaan on pitkä ja tuskallinen. Lähinnä siksi koska matka hoituu valtaamalla alueita rts-pelissä, jota ohjataan tanssimatolla.

Joka kentän lopussa kohdataan joku pikkupahis, joka pitää tanssia suohon. Etiopiassa kohdataan tietenkin Flatney ja seuraa eeppinen danceoff. It’s On!


Mikä on suosikkisi?

Lue ehdotukset ja äänestä suosikki-julkkispeliäsi. Lukijoiden antamat äänet näet heti äänestettyäsi.

Alkuperäisen kilpailun löydät täältä: Vappukilpailu: keksi älyttömin julkkispeli.

Tsekkaa myös: Älyttömimmät julkkispelit: Julkkis-verkkoseikkailu ja Matti Nykänen -simulaattori

Mikä on suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta