Uusimmat

Elokuvateatterien sukupolvenvaihto: ensimmäinen 3D-elokuva ensi-iltaan

18.08.2008 12:01 Jukka O. Kauppinen

Viihdeteknologia on kehittynyt huimaa vauhtia, oli kyse sitten kotiteattereista, videopeleistä tai vekottimista. Mutta elokuvateatterit ovat pysyneet jotakuinkin entisellään, mitä elokuvien jakelu on digitalisoitunut ja äänipuolta kasvatettu. Millä siis kilpailla yhä järeämmän kohtiviihteen kanssa? Vaikkapa 3D-elokuvilla, joista ensimmäinen saapuu pikapuoliin Suomen ensi-iltaansa.

Matka maan keskipisteeseen 3D saa ensi-iltansa 5.9. Vantaalla, Hämeenlinnassa, Kajaanissa ja Joensuussa.

Matka maan keskipisteeseen 3D on maailman ensimmäinen live-action elokuva, joka on kuvattu kokonaan 3D-tekniikalla. Kyseessä on myös Suomessa ensimmäinen kolmiulotteinen elokuva, joka tuodaan valkokankaille suomeksi tekstitettynä ja näin laajalla levityksellä.

Matka maan keskipisteeseen 3D on New Line Cineman (Taru Sormusten Herrasta -trilogia) ja Wallden Median (Narnian tarinat I ja II) tuottama seikkailu, joka perustuu Jules Vernen tieteisromaaniin.

Suomen ensimmäiset 3D-elokuvateatterit ovat Finnkino Flamingo Vantaalla, Bio Rex Hämeenlinna, Bio Rex Kajaani ja Savon Kinot Oy:n elokuvateatterikeskus Tapio Joensuussa.

Maan ensimmäisissä 3D-elokuvateattereissa käytetään kaikissa digitaalista 3D-esitystekniikkaa ja moderneja aktiivilaseja. Viime vuosikymmeniltä tutut pahviset puna-vihreä-lasit ovat siis historiaa, uusissa 3D-teattereissa katsoja saa teatterista lainaan kevyet ja muotoillut aktiivilasit, jotka pestään joka näytöksen jälkeen.

”Kolmiulotteiset elokuvateatterit käynnistävät elokuvassa kokonaan uuden aikakauden. On sanottu, että kolmiulotteisuus muuttaa elokuvan katsomiskokemusta enemmän kuin äänen ja värin tulo aikanaan”, kommentoi Timo Räisänen FS Film Oy:stä.

”Yhdysvalloissa 3D on jo lyönyt läpi: siellä 3D-elokuvien ensi-illat ovat suuria elämystapahtumia, joihin innokkaimmat fanit valmistautuvat omilla tyylitellyillä 3D-aktiivilaseillaan. 3D-elokuvat nousevat poikkeuksetta katsojatilastojen kärkipaikoille, vaikka esitysteattereita on vielä vähän verrattuna normaaleihin elokuvaesityksiin. On erittäin hienoa, että myös Suomeen saadaan heti alkuun neljä nykyaikaista, huipputekniikalla varustettua 3D elokuvateatteria.”

Aiheesta myös Kaistalla: Maailman ensimmäinen kokonaan 3D-tekniikalla kuvattu elokuva saa ensi-iltansa Suomessa

Lisätietoja: http://www.journey3dmovie.com/

Lisää aiheesta

Kolmiulotteinen elokuva on täällä – taas

Kolmiulotteinen elokuva saapui Suomeen

Lue myös

Aarteita pelihistorian hämäristä 1: NeoGeo

GT Academyn mestari selvisi – Karri Keskinen lähtee Silverstoneen

Nokia loi maailman suurimman näytön

Nvidia puskee fysiikkalaskentaa, lataa testiohjelmia, ilmainen peli ja uudet ajurit

 

Kiinnostavatko 3D-elokuvat?

Katso tilanne vastaamatta