Uusimmat

Sony paljasti salapelinsä: Savage Moon PSN:ään

28.08.2008 11:28 Jukka O. Kauppinen

Sony on levittänyt kesän mittaan paljon pieniä huhumurusia PS-kansakunnan keskuuteen. Jotain on tekeillä. Mutta mitä. Nyt salojen verho on noussut ja paljastanut mistä onkaan kyse. Luvassa on lisää PlayStation Networkin kautta ladattavaa herkkua Savage Moon -pelin merkeissä.

Syksyllä ilmestyvä Savage Moon on ”nopeatempoinen, toiminnantäyteinen tower defence -tyylinen peli mureassa science fiction -ympäristössä. Sinun täytyy puolustaa kaivoskompleksin laitteita inhoilta avaruusötököiltä. Käytössäsi on todella pelottava asevalikoima – ja tulet todellakin tarvitsemaan sitä, kun nujerrat alienlauman toisensa jälkeen.”

Täytyy muuten sanoa, että etenkin tästä kuvasta tulee aika vahvoja Starship Troopers -viboja:

Tower defence -tyylisessä pelissähän pelaaja asettelee kentälle kasan erilaisia aseita ja vekottimia, joiden taktisen asettelun jälkeen katsellaan miten homma hoituu. Pääsevätkö ötökät puolustuksesta läpi vai eivät?

Savagessa homma alkaa konekivääritorneilla ja pelin edetessä käyttöön tulee isompaa ja isompaa tulivoimaa, aina raskaaseen tykistöön saakka. Pelaaja tienaa jatkuvasti valuttaa ötölaumojen tuhoamisesta ja miettii, että käyttääkö varantonsa uusiin torneihin, vanhojen päivityksiin vai mihin.

PSN:ssä on aiemminkin julkaistu periaatteessa vastaavanlainen PixelJunk Monsters, mutta sen söpöasetelma on korvattu nyt räväkällä scifitoiminnalla ja avaruushirviöillä. Kelpaa mulle.

Sonyn panostus PlayStation Networkistä ostettaviin ja ladattaviin isomman luokan peleihin alkaa vaikuttaa erittäin kunnioitettavalta. Esimerkiksi suomalainen Super Stardust HD oli pitkään jopa PS3:n paras peli. Äsken julkaistu Siren: Blood Curse -kauhutoiminta on ihan oikeaa ison budjetin pelattavaa pikkurahalla. Suunta on oikea, jatkakaa.

Lisää aiheesta

Arvostelu: Siren: Blood Curse (PS3)

PlayStation 3:n ladattavat pelit testissä – PlayStation Storen parhaat

Lue myös

Arvostelu: Space Siege (PC)

Jagged Alliance julkaistaan DS:lle

Kojima: älkää enää kyselkö MGS4:n Xbox-versiosta

Sierran klassikko syntyi uudelleen: Quest for Glory II

 

Digilatailut sopivat...

Katso tilanne vastaamatta