Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Halo Reach, How to Train Your Dragon, Sonic & Sega All Stars Racing, Superstars V8 Next Challenge

30.04.2010 18:00 Jukka O. Kauppinen

Viikko 16/2010 vei Tero Lehtiniemen mennessään. Herra näet joutui syöksymään Halo Reach -pelin moninpelin uumeniin. Ja tykkäsi kokemastaan. Toisaalla veikkoset taitavat kurvailivat asfalttiradoilla kahden hyvin erilaisen kilpa-ajopelin parissa.

eDomen testissä:

  • Halo: Reach -moninpeliennakko
  • How to Train Your Dragon
  • Sonic & Sega All-Stars Racing
  • Superstars V8 Next Challenge

Halo: Reach -moninpeliennakko (Xbox 360)

Halo-pelisarjalla on Microsoftin Xbox-konsoleilla ollut varsinainen erityisasema. Massiivinen, hyvin käsikirjoitettu scifi-eepos on kerta toisensa jälkeen imaissut pelaajat mukaansa. Useita vuosia vanhaa Halo 3-peliä pelaa edelleen päivittäin satoja tuhansia pelaajia.

Näillä lähtökohdilla jokainen uusi Halo-tapaus on niin sanotusti big news. Vaikka viime syksynä julkaistu ODST ei ihan kivunnutkaan edeltäjänsä tasolle, uusi Halo: Reach on astetta kovemman oloinen uudistus. Testasimme miltä syksyllä julkaistavan pelin moninpeliä – tuntuuko peli täyttävän edeltäjiensä avaruussaappaat?

How to Train Your Dragon (PS3, Wii, Xbox 360)

Joistain asioista ei neuvotella. Kuten esimerkiksi siitä, että lohikäärmeet ovat kaikissa muodoissaan siisteimpiä otuksia ikinä. Olivat otukset sitten koomisia, traagisia, julmia tai viisaita, tyyliä löytyy enemmän kuin muissa satuhirviöissä yhteensä.

Tänä vuonna tulta syöksevät liskot viihdyttävät niin lapsia kuin lapsenmielisiäkin sekä elokuvateattereissa, että nyt myös konsoleilla. Otimme selvää siitä, kuinka lohikäärme kesytetään.

Sonic & Sega All-Stars Racing (PS3, Wii, Xbox 360)

Super Nintendon Mario Kart on yksi pelihistorian hauskimmista ja kopioiduimmista ajopeleistä. Uusin yrittäjä on Sumo Digitalin nimihirviö Sonic & Sega All-Stars Racing. Heti ensinäkemältä huomaa että ulkoasu on komea, mutta onko pelattavuus samalla tasolla?

Superstars V8 Next Challenge (PC, PS3, Xbox 360)

SBK-prätkäpeleistään tunnetun Milestonen tuorein teos Next Challenge vie pelaajan italialaiseen Superstars -vakioautosarjaan ajamaan kisaa 3-7-litraisella V8-moottorilla varustetulla neliovisella koppiautolla.

Sarjan säännöt on laadittu tasaamaan sarjassa ajavien autojen välisiä eroja, luvaten tasaväkisempiä taisteluita ja jännittävämpiä kilpailuja niin katsojille kuin kuljettajillekin.

Kuulumia artikkelirintamalta

Lost Planet 2 -haastattelu: menneen talven lumien perään ei haikailla

Muutaman vuoden takainen Lost Planet oli Capcomille suorastaan yllätyshitti. Jatkoa siis seuraa eikä uutta peliä tarvitse enää kauaa odottaa. Sitä ennen otetaan vähän tuntumaa peliin haastattelemalla Capcomin Max Powleytä. Mitä E.D.N. III -planeetalle kuuluu? Mitä uusi peli tarjoilee?

Pelintekoa Suomessa ulkomaalaissilmin osa 1: Trials HD ja Henryn ja Leen elämysmatka

Suomalaisen Red Lynx -studion luoma Trials HD -peli nousi nopeasti todelliseksi Xbox-hitiksi. Peli äänestettiin niin vuoden 2009 parhaaksi Xbox Live Arcade -peliksi että vuoden 2009 parhaaksi suomipeliksi.

Mutta tiesittekö, että pelin tekemiseen osallistui myös kaksi nuorta brittimiestä? Red Lynx kutsui Lee Rowlandsin ja Henry Toftsin Suomeen tekemään ratoja Trialsiin. eDome julkaisee kaksikon upean matkapäiväkirjan, jossa suomalaista elämää ja pelintekoa tarkkaillaan kuukauden ajan kulttuurishokkien värittämän hauskanpidon kautta.

Edelliset peliarvostelut

Edellisviikon pelijutuista ylivoimaiseksi ykköseksi ylsi JOKin ensikosketus Alan Wake -toimintaseikkailusta. Varsinaisista peliarvioista ja ennakoista puolestaan kiinnostavin oli lukijoiden mielestä Tero Lehtiniemen ennakko Monster Hunter Tri -pelistä.

Game Room (PC, Xbox 360)

Monster Hunter Tri -ennakko (Wii)

Prison Break – The Conspiracy (PC, PS3, Xbox 360)

Red Steel 2 (Wii)

Sam & Max: Beyond Time And Space (Xbox 360)

Sam & Max Episode 301: The Penal Zone (iPad, Mac, PC, PS3)

Alan Wake -ensikosketus: eDome tuo valoa pimeyteen