Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Iron Man 2, Modnation Racers, Split/Second Velocity, Super Street Fighter IV

07.06.2010 23:39 Jukka O. Kauppinen

Viikko 22/2010 oli arvostelurintamalla varsin kaahailuhenkinen. Sonyn yksinoikeushuristelu Modnation Racers ja Puren tehneen Black Roc/Disneyn luoma Split/Second Velocity tarjoaisvat kilpahuristelun ystäville kivaa ajelua. Toisille taas piisasi mättöä superien sankarien parissa.

eDomen testissä:

  • Iron Man 2
  • Modnation Racers
  • Split/Second Velocity
  • Super Street Fighter IV

Iron Man 2 (PS3, Xbox 360)

Iron Man -elokuvat ovat olleet yllättävänkin onnistuneita toimintapätkiä. Vauhtia, tehosteita ja nokkelaa sanailua. Puhumattakaan Robert Downey Jr.:n pettämättömästä karismasta. Mitäpä muuta me ikuiset teinit tarvitsisimmekaan.

Materiaali sopisi mitä parhaiten myös toimintapelin pohjaksi. Harmi vain, että ensimmäinen Iron Man teki lähes kaikkien aikojen mahalaskun. Peliin pettyneille on nyt tarjolla jatko-osan myötä hyviä uutisia. Ja sitten myös niitä vähän huonompia.

Modnation Racers (PS3)

Tähän saakka kepeät karting-huristelut ovat olleet Nintendon ja erilaisten käsikonsolien yksinoikeus. Kaikki ovat olleet vielä samasta, jykevästä Mario Kart –tammesta veistettyjä, joten vaihtoehtoja etsiville on jäänyt käteen tyhjä arpa.

Nyt paikalle kurvaa Sony uudella karting-pelillään, joka noudattelee sitä tuttua linjaa mutta lisää soppaan aivan huikeat yhteisöominaisuudet. Kaatuuko Mario palliltaan vai jääkö tulokas puremaan pölyä?

Split/Second Velocity (PC, PS3, Xbox 360)

Kuvitelkaa nitrontuoksuinen katuratakilpailu. Huippuunsa viritetyt hevosvoimia pullistelevat kiiturit odottamassa lähtömerkkiä ja lupaa syöksyä radalle. Nykypäivän gladiaattorit ainoana tehtävänään viihdyttää massoja.

Tämä kaikki on nähty jo lukemattomia kertoja. Mutta Split/Second hautoo hihassaan ylimääräisiä kortteja. Miltä kuulostaisi radalle romahtava tornitalo, lämpöohjautuvia ohjuksia ampuva helikopteri tai vaikkapa keskelle kisa-aluetta syöksyvä jumbojetti?

Super Street Fighter IV (PS3, Xbox 360)

Jos jonkin Capcom taitaa, niin omien pelisarjojen ryöstöviljelyn. Street Fighter IV:stä ei ole kuin vähän päälle vuosi aikaa ja nyt pelaajalle tarjotaan jo jatkoa Super Street Fighter IV:n muodossa.

Tämä ei toki ole mitään uutta Capcomille. Street Fighter II ja sen lukuisat eri versiot ovat jo pelimaailman yksi suurista vitseistä. Vaan onko Super Street Fighter IV todella niin paljon superimpi, että esikuva jää oikeasti varjoon?

Kuulumia artikkelirintamalta

Pelintekoa Suomessa ulkomaalaissilmin osa 5: mikroautoilua ja urakan päätös

Suomalainen Trials HD oli viime vuoden suurimpia hittejä Xbox Live Arcade -palvelussa. Pelin menestyminen toi mahdollisuuksia myös sen laajentamiseen, minkä myötä kaksi nuorta brittimiestä – Lee Rowlands ja Henry Tofts – viettivät Suomessa kuukauden rakentaen pelin laajennusta.

eDomen julkaisemassa matkapäiväkirjassa suomalaista elämää ja pelintekoa on tarkkailtu kuukauden. Juttusarjan viidennessä ja viimeisessä osassa tehdään lopultakin kunnon kiertoajelu Helsingin ihmeitä hämmästelemässä sekä tehdään rakennetuista kentistä selvää jälkeä.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon herkuista lukijoista mielenkiintoisin oli Juho Anttilan testi Settlers 7 -pelistä. Toiselle sijalle ylsi Petteri Kaakilan arvostelu Wii-räiskintä Sin & Punishment: Successor of the Skiesistä.

2010 FIFA World Cup South Africa (PS3, Xbox 360)

Infinite Space (DS)

Phantasy Star Zero (DS)

Settlers 7: Paths to a Kingdom (PC)

Sin & Punishment: Successor of the Skies (Wii)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta