Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Castlevania, Commander, Hydro Thunder Hurricane, Naughty Bear, Sniper, Starcraft 2

16.08.2010 16:23 Jukka O. Kauppinen

Viikko 31/2010 ja 32/2010 olivat arvostelullisesti hiljaisia viikkoja, kiitos keskikesän rauhallisen temmon niin testaajien kuin julkaisijoidenkin taholta. Tahti tuskin vielä kiihtyy mainittavasti viikon tai parin sisään, mutta onneksi rauhallisen pelikesän lomasta on silti löytynyt mainioita teoksia.

eDomen testissä:

  • Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360)
  • Commander: Conquest of the Americas (PC)
  • Hydro Thunder Hurricane (Xbox 360)
  • Naughty Bear (PS3, Xbox 360)
  • Sniper: Ghost Warrior (PC, Xbox 360)
  • Starcraft 2 (Mac, PC)

Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360)

Castlevania on ollut aina minulle rakas pelisarja. Olen pitänyt koko ikäni klassisesta kauhusta ja sitä Castlevania on tarjoillut ämpärikaupalla. Vampyyrit, muumiot, ihmissudet ja muut hirvitykset ovat jo parin vuosikymmenen ajan purreet vampyyrintappajien ruoskaa ja aina on ollut kivaa.

Voitte siis kuvitella, että odotin Harmony of Despairia melko innokkaasti. Kuvien perusteella tiedossa oli uudempaa klassista Castlevaniaa vieläpä moninpelillä vahvistettuna. No, näinhän se kieltämättä on, mutta ei ehkä niin positiivisessa mielessä kuin toivoin.

Commander: Conquest of the Americas (PC)

Viime vuosituhannen puoliväli, rautaisten miesten ja puisten laivojen aika. Suomalainen Nitro Games on ehtinyt lyhyen olemassaolonsa aikana väsäämään tästä kiehtovasta ajanjaksosta niin pelin kuin nipun lisälevyjäkin.

Nyt on tullut aika julkaista aivan uusi täysimittainen peli. Commander: Conquest of the Americas on East India Companyn henkinen seuraaja, mutta pystyykö se välttämään edeltäjäänsä vaivanneen puisevuuden?

Hydro Thunder Hurricane (Xbox 360)

Vauhdinhimoa on hyvä ruokkia pelien parissa. Erilaisia rallipelejä löytyy niin simulaationälkäisille kuin puhtaille arcadekuskeillekin. Jopa siinä määrin, että saman kaavan toisto käy äkkiä vanhaksi. Entäpä, jos pyörät hylättäisiin kokonaan ja tilalle tarjottaisiinkin aaltojen pärskettä?

Hydro Thunder Hurricane on jatko-osa alunperin Sega Dreamcastille jo vuonna 1999 julkaistulle kilpavenekaahailulle. Testasimme, viihdyttävätkö vesileikit vai hyytyykö vauhti alkuunsa.

Naughty Bear (PS3, Xbox 360)

On kurjaa olla erilainen. Kaikki muut pitävät hauskaa yhdessä, mutta hyljeksitty ei saa edes kutsua syntymäpäiväkekkereille. Päinvastoin, outolinnun kohtalo on kärsiä pilkkaa ja naurua. Mutta ei enää pitkään.

Naughty Bear on saanut tarpeekseen. Yksi loukkaus liikaa, ja teddykarhujen saari saa kohdata tuhmeliinin vihan. Olisi varmaan kannattanut miettiä ajoissa, sillä armoa on turha anella enää siinä vaiheessa, kun kiusattu tarttuu vesuriin.

Sniper: Ghost Warrior (PC, Xbox 360)

Sota on suurta viihdettä. Ainakin Hollywoodin ja lukemattomien pelintekijöiden mielestä. Tuhannet sotapelit ovat tehneet tytöistä ja pojista superramboja, mutta millaista sodankäynti on nykypäivänä tarkka-ampujan silmin?

Sniper: Ghost Warriorista se ei käy selville. Tämä teos on näet tarkka-ampujasimulaatio, jossa tarkka-ampujat ovat jääneet sivurooliin. Käteen jää sekava FPS-räiskintä, joka viihdyttää parhaimmin kun pelatessaan ei piittaa käskyistä, ohjeista tai taktiikoista.

Starcraft 2 (Mac, PC)

Puhutaanpa hieman odotuksista. Kun peliä tahkotaan vielä 12 vuotta julkaisun jälkeenkin televisioiduissa turnauksissa, on kyse jo käsitteestä. Ikonista. Koko pelityypin määrittelevän teoksen jatko-osalta odotetaan paljon.

Ja voi hyvänen aika, että Starcraft 2:sta onkin hierottu pitkään. Seitsemän vuoden kehitysajan pitäisi varmistaa laatu, mutta samalla itse lajityyppi on mennyt rutkasti eteenpäin. Onko Starcraft 2 kohuttu pelimessias vai menneisyyteen juuttunut reliikki?

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon antimista arvon lukijamme äänestivät, ehkä hieman yllättäen, mielenkiintoisimmaksi kotimaisen Alan Wake -pelin ensimmäisen lisätarinan, The Signalin. 44 prosentin äänisaaliin jälkeen toiselle sijalle ylsi Singularity, 38 prosentilla.

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Blacklight: Tango Down (PC, PS3, Xbox 360)

ModNation Racers (PSP)

Singularity (PC, PS3,Xbox 360)

Arvostelu: Munchkin

Medal of Honor -ensikosketus: Räiskyvä matka Afganistaniin

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta