Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Donkey Kong Country Returns, Dragon Quest, Monkey Island 2, Scott Pilgrim, Space Alert…

30.08.2010 19:50 Jukka O. Kauppinen

Viikko 34/2010 oli pelillisesti erittäin monimuotoinen. Klassista Monkey Island -seikkailua, retrohenkistä tasoloikkaa, uusmuotista tasoloikkaa, JPRG-roolipelaamista ja avaruusräiskintää. Huh huh, vähemmästäkin pää menee jo pyörälle.

eDomen testissä:

  • DarkStar One: Broken Alliance (Xbox 360)
  • Donkey Kong Country Returns -ennakko (Wii)
  • Dragon Quest: Sentinels of Starry Skies (DS)
  • Making History II: The War of the World (PC)
  • Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge Special Edition (PC, PS3, Xbox 360)
  • Scott Pilgrim vs The World: The Game (PS3, Xbox 360)
  • Space Alert (Lautapeli)

DarkStar One: Broken Alliance (Xbox 360)

Avaruus, tuo kauppamiesten, onnenonkijoiden ja piraattien leikkikenttä. Oman onnen etsiminen asteroidikenttien ja vieraiden aurinkokuntien täyttämästä maailmasta on kiehtonut pelaajia Eliten päivistä saakka.

Pelityyppi on vankasta fanijoukostaan huolimatta vältellyt tähän asti konsoleita. Melkoinen puute, oli syy sitten kohderyhmässä tai teknisissä rajoitteissa. Mutta ei enää, sillä DarkStar One tuo lasereiden räiskeen myös kotisohvalle.

Donkey Kong Country Returns -ennakko (Wii)

Jättimäinen Donkey Kong -gorilla on Marion ohella Nintendon vanhimpia pelihahmoja. Lähes 30-vuotisen taipaleensa aikana pikku paviaanimme on kerennyt olla monessa mukana, mutta ehdottomasti arvostetuimpia ovat olleet Donkey Kong Country -tasoloikat Super Nintendolla.

Innostus oli luonnollisesti sitten melkoinen, kun Nintendo ilmoitti tekevänsä Wiille Donkey Kong Country Returns -nimistä peliä. Loppuvuodesta julkaistava tasoloikka kantaa arvokasta nimeä. Mepä tietysti kävimme ottamassa pelistä tyypit!

Dragon Quest: Sentinels of Starry Skies (DS)

Puhdasverinen JRPG alkaa olemaan jo harvinaisuus. Dragon Quest on kuitenkin sarjana pitänyt kiinni perinteistä jo kahdeksan osan verran. Mitä yhdeksäs muuttaa, vai muuttaako mitään? Onko muutokselle edes tarvetta?

Making History II: The War of the World (PC)

Making History II: The War of the World on jatko-osa pelille, josta en ole koskaan kuullutkaan. Yleensä sen voi tulkita hieman varoittavaksi signaaliksi, mutta harvoinpa muut pelimediat ovatkaan ymmärtäneet mitään vuoropohjaisten strategiapelien päälle.

Toiveikkaasti odotin kyseessä olevan kauan odottamani puuttuvan lenkin Panzer Generalien ja Steel Panthersien vuoropohjaisen taktikoinnin ja Hearts of Ironin isomman skaalan strategian väliin.

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge Special Edition (PC, PS3, Xbox 360)

Uusintaversiot ovat Hollywoodin päivän ilmiö. Yleensä uusi versio vanhasta tarkoittaa teknisesti uudenaikaista mutta hengeltään latteaa rahastusta. Ilmiö on jalkautumassa välillä pelipuolellekin, mistä hienona esimerkkinä viimevuotinen The Secret of Monkey Island SE.

Onnistuminen tarkoitti vanhan tuomista nykyaikaan ilman hyväksi koetun turhaa korjailemista. Sitähän ei kannata sorkkia, mikä ei ole rikki alunperinkään. Jatkaako sarjan rakastetun kakkososan paranneltu versio hyvin alkanutta lentoa?

Scott Pilgrim vs The World: The Game (PS3, Xbox 360)

Viisas mies totesi kerran, että Scott Pilgrim -sarjis on Nintendo-viittauksia ihmisille, jotka eivät olleet NESin aikoihin vielä syntyneetkään. Sarjakuvaa lukematta en ota tähän kantaa, mutta jos peli on yhtään muiden teosten kaltainen, väite on helppo uskoa.

Peli on nimittäin muuten aivan tavallinen pikselimättö, mutta jokaisesta ruudullisesta pursuaa esiin viittauksia vanhoihin peleihin ja niiden yksityiskohtiin. Kantaako tämä lopulta tarpeeksi pitkälle?

Kuulumia artikkelirintamalta

Space Alert (Lautapeli)

Monet arvostavat lautapeleissä sitä, että niissä saa miettiä siirtojaan rauhassa vaikka tuomiopäivään asti. Mutta mitä tapahtuu, kun pelaajat pakotetaan reagoimaan reaaliajassa? Kun kaiuttimista puskee jatkuvasti peliin infoa, johon on pakko reagoida siltä istumalta silläkin riskillä, että se pilaa kaikki suunnitelmasi?

Tämä on ongelma, joka kohtaa sinua vuoden erikoisimmassa co-op-lautapelissä. CD soimaan, rentoutusjumppa päälle ja valmistautumaan lautapelimaailman intensiivisimpään kymmenminuuttiseen. Space Alert!

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon kiinnostavimmaksi jutuksi lukijat äänestivät mestari Lehtosen artikkelin Minecraft-pelistä. Toiselle sijalle ylsi Tero Lehtoniemen ennakko Metroid: Other M -pelistä.

Endless Ocean 2 (Wii)

Green Day Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)

Kane & Lynch 2: Dog Days (PC, PS3, Xbox 360)

Lead and Gold: Gangs of the Wild West (PC)

Metroid: Other M -ennakko (Wii)

Matkalla Minecraftin maailmassa

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta