Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Halo Reach, Dead Rising 2: Case Zero, Lost Horizon, Kirby’s Epic Yarn, SBK X ja Blade Kitten

13.09.2010 20:00 Jukka O. Kauppinen

Viikko 36/2010 aloitti syksyn megapelien rynnistyksen, sillä kansa pääsi nauttimaan Halo: Reach -räiskintäpelin arvostelun antimista. Siinä sivussa nautimme myös zombimätöstä, seikkailuista ja hassunhauskoista peliennakoista.

eDomen testissä:

  • Blade Kitten -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)
  • Dead Rising 2: Case Zero (Xbox 360)
  • Halo: Reach (Xbox 360)
  • Kirby’s Epic Yarn -ennakko (Wii)
  • Lost Horizon (PC)
  • SBK X: Superbike World Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Blade Kitten -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lisenssipelejä löytyy nykyisellään vähän joka lähtöön, mutta Blade Kittenissä lähtökohdat ovat tavallistakin… Miten sen nyt sanoisi…. Vekkulimmat? Animemmat? Houkuttelevammat?

Jos päähenkilö on napapaitaan pukeutuva palkkionmetsästäjä, jolla on myös kisunkorvat ja vaaleanpunainen häntä, niin jo siinä on Boba Fettillä ihmettelemistä.

Dead Rising 2: Case Zero (Xbox 360)

Alkuperäinen Dead Rising oli kiitelty ja omaperäinen peli. Eikä syyttä. Siinähän oli zombeja. Zombit ovat vähän kuin natseja. Yksikään peli tai elokuva, josta niitä löytyy, ei voi olla kokonaan huono.

Kauan toivottu jatko-osa on tuloillaan pikemmin kuin huomaammekaan. Sitä odotellessa Capcom tarjoaa maistiaisen meiningistä itsenäisen pikkupelin muodossa. Onko kyse rahastustarkoituksessa julkaistusta maksullisesta demosta, vai aidosti pisteiden arvoisesta kokemuksesta?

Halo: Reach (Xbox 360)

Halo-räiskintäpelisarja on yksi Microsoftin tärkeimmistä tuotenimistä ja siihen nähden viime syksyinen Halo 3: ODST oli ihmeellisen vaisu esitys. Keväällä esitelty Halo: Reachin moninpeli kuitenkin vakuutti siinä määrin, että sarjan uusimmalta osalta uskalsi odottaa vähän enemmän. Mutta minkälaiseksi Bungien viimeinen Halo oikein muotoutui?

Kirby’s Epic Yarn -ennakko (Wii)

Nintendon syksy on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia pelejä. Ennakoimme jo aiemmin Metroid: Other M:n, Donkey Kong Country Returnsin ja Golden Sunin. Jatkamme jättipelien jälkeen pienemmillä ennakoilla, joista vuorossa hassun Kirby-otuksen uusin seikkailu.

Kirby on jostain syystä Nintendon vakiosankareista allekirjoittaneen suosikkihahmoja, enkä oikein osaa sanoa miksi. Pullapojan ja pilven yhdistelmältä näyttävä otus on kuitenkin hellyttävyydessään jotain ihan uskomatonta.

Lost Horizon (PC)

Muinainen sivilisaatio, mystinen Shambala ja natseja. Sekä tietenkin renttumainen sankari, jolla on menneisyys. Deep Silverin poikia ei voi syyttää ainakaan turhasta omaperäisyydestä.

Näistä aineksista on kasattu Lost Horizon, uudenkiiltävä elokuvamainen seikkailupeli. Indiana Jonesin ja Uncharted 2:n perässä kulkeva teos tallaa tuttuja polkuja, mutta riittääkö pelillä myös omaa sanottavaa? Onhan siinä toki ainakin niitä natseja…

SBK X: Superbike World Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Hiljaisen tasaisesta suosiosta nauttinut moottoripyöräpelisarja tarjoilee uusimmassa painoksessaan kaikki kolme tuotantopyöriin keskittyvää kilpailuluokkaa ja meneillään olevan kauden kilpailukalenterin.

Uutukainen ei yritä tarjota suuria mullistuksia, vaan pelin markkinointi painottuu lähinnä tämän kauden maailmanmestaruussarjan lisenssiin ja entistä hiotumpaan pelikokemukseen. Lopputuloksena on peli ja pyörä, jotka molemmat käyvät laimeilla seoksilla.

Kuulumia artikkelirintamalta

Lopunperä 1: Lopunperän tarinat on tarina suomipelistä, joka ei koskaan kuoriutunut

Lopunperän tarinat on sarjakuvaksi jokseenkin erikoinen tapaus. Sitä aiemmin lukeneet tuntevat ovat luultavasti iältään vähän nuorempaa väkeä, sillä sarja ilmestyi monen vuoden ajan Koululainen-lehdessä. Sarjakuvan historia on kuitenkin taruakin ihmeellisempää, sillä alkujaan Lopunperä oli suunniteltu suomalaisvoimin toteutettavaksi seikkailupeliksi.

Gran Turismo 5 – pintaraapaisussa Sonyn odotettu ajopeli

Sonyn konsolien kuuluisin ajopelisarja, Gran Turismo 5, ilmestyy lopultakin ensi marraskuussa. Peliä on lykätty jo niin monta kertaa, että tästä päivämäärästä ei ole enää varaa lipsua. Muutoin voivat Saksan kirjaroviot jäädä häpeään, kun ahdistunut Sony-kansa kantaa pleikkarinsa kokkoon.

GT5 oli ensimmäistä kertaa pelattavissa Suomessa torstaina Helsingissä järjestetyssä PlayStationin syystapahtumassa. Otimme tuntumaa tähän megakaahailuun – ja pysyihän auto lopulta radallakin, vaikka reunoja nuoleskeltiinkin useamman kertaa.

Logitech G510 -pelinäppäimistö on iso kasa ohjelmoitavia nappeja

Logitech G510 kuulostaa paperilla pelaajan märältä unelta. Kahdeksantoista ohjelmoitavaa nappia kolmella eri layoutilla, LCD-paneeli, kuulokeliitäntä sekä neljä eri väriä ovat suunniteltu pitämään vaativankin pelaajan sormet liikkeessä. Mutta onko tämä vain turhaa hifistelyä?

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon tarjoiluista kiinnostavin oli lukijoistamme Mafia II:n arvostelu. Mestari Lehtosen kyhäily sai 43 prosenttia äänistä. Lopuissa mentiinkin varsin tasalukemissa ja hyvin suosittuja olivat muun muassa Golden Sun: Dark Dawnin ja HAWX2:n ennakot sekä Dead Nation -ensikosketus.

Golden Sun: Dark Dawn -ennakko (DS)

Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360)

Mafia II (PC, PS3, Xbox 360)

Sam & Max Episode 305: The City That Dares Not Sleep (Mac, PC, PS3)

Tom Clancy’s H.A.W.X. 2 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Kinect ensitesti: PIM! Olet pelissä!

Kinect-ensitesti: Sinä olet ohjain

Dead Nation -ensikosketus – suomalaiset zombit ovat ihanan ällöjä

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli...

Katso tilanne vastaamatta