Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Achtung Panzer, Civilization 5, Dead Rising 2, Guitar Hero, N3II

11.10.2010 18:45 Jukka O. Kauppinen

Viikko 40/2010 toi muassaan kaksi peukkua. Yhden ylöspäin, yhden alaspäin. Arvaatko kuka sai mitäkin? Olipa viikko myös varsin strategiantäyteinen, historiafiilisten täyttämänä joskin hyvin eri tyylisesti.

eDomen testissä:

  • Achtung Panzer! Kharkov 1943
  • Civilization 5
  • Dead Rising 2
  • Guitar Hero: Warriors of Rock
  • N3II: Ninety-Nine Nights

Achtung Panzer! Kharkov 1943 (PC)

Harkovan taistelut olivat toisen maailmansodan ratkaisun kannalta huipputärkeitä. Stalingradin vapautuksen jälkimainingeissa käyty kärhämä antoi alkusysäyksen Kurskin eeppiselle panssaritaistelulle ja sisälsi paitsi paljon mielenkiintoisia tilanteita, myös paljon kiinnostavaa kalustoa.

Tästä huolimatta aihetta ei ole juuri peleissä käsitelty. Voisi siis kuvitella, että kun aiheesta kerrankin tehdään kattava ja perusteellinen pelikuvaus, meikäläisen suu olisi messingillä. Ehkä olisikin, ellei se olisi pelin seurauksena jähmettynyt pysyvään hämmästyksen ilmeeseen.

Civilization 5 (PC)

Vaikka moinen ajattelu ei nykyään olekaan enää muotia, jättimäisissä imperiumeissa on sitä jotain. Ajatus valtakunnasta, jonka yllä aurinko ei ikinä laske, saa monen ihmisen sydänjuuret väpättämään. Sitä suuremmalla syyllä, jos se valtakunta on itse rakennettu.

Civilization 5 on tuorein osa legendaarisesta strategiasarjasta, jossa pelaaja pääsee rakentamaan ikuista imperiumiaan. Tuorein osa lisää peliin jos minkälaisia uutuuksia ja vie pelaajaaltaan sosiaalisen elämän, hygienian ja kaiken vapaa-ajan. Kiitos tästäkin, Sid Meier.

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Ah, Dead Rising. Capcomin muutaman vuoden takainen zombi-mätkyttely vaikutti ennakkoon niin huikealta peliltä. Mies, ostoskeskus ja tuhansia zombeja. Mikä voisi mennä pieleen? No, esimerkiksi se, että pelissä oli tehty ämpärikaupalla niin outoja suunnitteluratkaisuja, että oksat pois.

Pelillä on silti vankkumaton ja mukavan kokoinen kulttiyleisö, joka on odotellut sen jatko-osaa kuin kuuta nousevaa. Se on vihdoin täällä ja vieläpä länsimaisen pelistudion tekemänä. Joko Dead Rising olisi peli, jota ihminenkin voi pelata?

Guitar Hero: Warriors of Rock (PS3, Wii, Xbox 360)

Musiikkipelit ovat jo jokusen vuoden polkeneet paikallaan. Rock Band lisäsi mukaan soittimet, mutta sitten… lisää samaa aina vain epätoivoisemmilla biisivalinnoilla tuettuna. Eikö tämä ole jo nähty? Näin ehkä ajatteli myös Neversoft, sillä Guitar Hero: Warriors of Rock lähtee yllättäviin suuntiin. Saatana on noussut helvetistä ja vain rokkarit voivat pysäyttää hänet, mutta vain jos he rokkaavat aivan per… hel… kympillä. Oletko sinä yksi valituista?

N3II: Ninety-Nine Nights (Xbox 360)

Vaikka Diabloa ja kumppaneita usein sanotaankin leikkisästi hack’n slash -peleiksi, on tämä tosiasiassa melkoista vähättelyä. Dynasty Warriors 2:n ja sen sekä fyysisten että henkisten seuraajien teurastusjuhlissa ruumiit ja kombot lasketaan tuhansissa, ei sadoissa.

Nykyisen konsolisukupolven ainoita yrittäjiä lajityypin saralla on ollut Konamin Ninety-Nine Nights. Se tarjosi usean eri henkilön näkökulmasta tehden fantasiatarinan, jonka seuraamisen sivussa pistettiin kumoon valehtelematta satoja tuhansia vihollissotilaita. Nyt julkaistu kakkososa lupaa ”äärimmäisen hack’n slash” -kokemuksen. Jäljelle jää enää selvittää, mitä se oikein tarkoittaa, ja että lunastettiinko lupaus.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon, joka muuten oli erittäin erittäin kiihkeä, äänet menivät verrattain laajalle rintamalle. Selväksi ykköseksi nousi kuitenkin Mikko Rekolan arvostelu NHL 11 -jääkiekkopelistä, 31 prosentin äänisaaliilla. Perässä hiihtävät LittleBigPlanet 2:n ennakko ja Metroid: Other M.

Batman: The Brave & The Bold (DS, Wii)

Echoshift (PS3, PSP)

F1 2010 (PC, PS3, Xbox 360)

Halo: Reach moninpeliarvostelu (Xbox 360)

NHL 11 (PS3, Xbox 360)

LittleBigPlanet 2 -ennakko (PS3)

Metroid: Other M (Wii)

Singstar Suomihitit (PS2, PS3)

Tom Clancy’s H.A.W.X. 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta