Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Aces High, Enslaved, Landit Bandit, Puzzle Quest 2, Quantum Theory

18.10.2010 20:00 Jukka O. Kauppinen

Viikko 41 toi mukanaan niin sotahistoriallista internet-lentämistä kuin monen sortin räiskintää. Ja lyhyen ajan sisään toisen punaisen peukun. Ohopsan…

eDomen testissä:

  • Aces High II (PC)
  • Enslaved: Odyssey to the West (PS3, Xbox 360)
  • Landit Bandit (PS3)
  • Puzzle Quest 2 (DS, PC, Xbox 360)
  • Quantum Theory (PS3, Xbox 360)

Aces High II (PC)

Näin World of Warcraftin ja Eve Onlinen aikakaudella harva muistaa, että lentosimulaattorit olivat massiivimoninpelien uranuurtajia jo 80-luvulla. Aces High jatkaa kunniakkaasti esi-isiensä Air Warriorin ja Warbidsin viitoittamalla tiellä. Simulaattorin ensijulkaisusta on aikaa jo yli kymmenen vuotta, mutta säännölliset päivitykset ovat pitäneet huolta ajanmukaisuudesta.

Kellon ympäri jatkuva ilmasodankäynti on pelin valttikortti, mutta pakasta löytyy muutakin. Tarjolla on lähes sata erilaista toisen maailmansodan aikaista sotakonetta jeepistä B-17 -pommikoneeseen. Peli ei pakoteta pelaajaa mihinkään, vaan jokainen on oman onnensa seppä.

Enslaved: Odyssey to the West (PS3, Xbox 360)

Maailmanloppu on peleissä vänkä asia. Ydinpommit paukkuvat, jättirobotit riehuvat ja Jahve tulee morjenstamaan, mutta silti ihmiskunta vain porskuttaa, tosin yleensä astetta ruskeammissa olosuhteissa kuin ennen.

Ninja Theoryn tuore toimintaseikkailu sijoittuu siihen robotti-mallin maailmanlopun jälkeiseen maailmaan, mutta yksi ero perinteisiin peleihin löytyy: maailma ei ole ruskea, vaan vihreä. Muuten mennäänkin sitten sen verran tutuilla urilla, että copypaste on toimistolla varmasti viuhunut.

Landit Bandit (PS3)

Helikopteri lentää, siinä Marley saapuu, muttei näytä ilmaiseksi filmejä eikä lahjoita yhtään jätskiä. Sen sijaan parrakkaiden ruotsalaisnaisten helikopteripelissä päähenkilö Marley ohjastaa kiikkerää poljettavaa helikopteria ja suorittaa erilaisia tehtäviä tiukan aikarajan siivittämänä.

Kaiken takana on lihava liikemies nimeltään Lander, joka haaksirikkoutuu kivikautisen heimon asuttamalle saarelle. Ystävällinen alkuasukas Marley rakentaa eräänlaisen poljettavan helikopterin auttaakseen arrogantin paskiaisen kotiinsa, mutta päätyykiin ilmojen taksikuskiksi. Juoni on väkisin väännetty linkittämään liuta erilaisia kenttiä toisiinsa, mutta silläkin on hauskat hetkensä.

Puzzle Quest 2 (DS, PC, Xbox 360)

Ensimmäinen Puzzle Quest oli peli, joka teki kolmen tai useamman samanvärisen jalokiven yhteen niputtamiseen perustuvasta Beweled-pelistä oikeasti mielenkiintoisen. Kun tähän simppeliin mutta hyvin nopeasti vanhaksi käyvään pelimekaniikkaan lisättiin fantasiateema ja loitsuja, muuttui koko konsepti harkkore-pelaajillekin kelpaavaksi.

Puzzle Quest 2 jatkaa edeltäjänsä linjalla, uudistaen, piristäen ja muokaten edeltäjänsä perusperiaatteita. Mutta onko se kuitenkaan tarpeeksi?

Quantum Theory (PS3, Xbox 360)

Tuhon partaalla oleva maailma. Miehekkäitä miehiä jykevine hartioineen naurettavissa selkäpanssareissa. Isoja pyssyjä ja taistelu loputtomia hirviölaumoja vastaan. Joko se Gears of War 3 ilmestyikin?

Quantum Theory liikkuu niin vahvasti samalla pelikentällä Epicin megasarjan kanssa, että sana ”plagiaatti” hiipii väkisin mieleen. Mutta eihän ideoiden lainaaminen väärin ole, jos soppaan on tarjota myös omia mausteita?

Kuulumia artikkelirintamalta

Vierailu Raren studiolla – miltä pelikonkarien luola näyttää?

Brittiläinen Rare on yksi pelimaailman vanhemman sukupolven edustajista. Jo vuonna 1982 perustettu, alkujaan Ultimate Play the Game -nimellä tunnettu, firma on tehnyt lukuisia upeita klassikkopelejä vuosikymmenten mittaan.

Kyselimme taannoin eDomen lukijoilta mitä te haluaisitte tietää Raresta. Sen jälkeen XCN-verkostomme brittiläiset agentit suuntasivat Raren studiolle videokameroineen. Tulos on tässä: kurkistus Raren uumeniin.

Satzuma Missile Launcher tuhoaa kotona, toimistossa ja puutarhassa

Sarjassamme järjettömiä, hyödyttömiä ja ah niin nerokkaita tuotteita: joka kodin oma ohjusjärjestelmä. Satzuma Missile Launcher soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kodin pienempien eläinten terrorisointiin tai väkitäyteisen toimiston hämmentämiseen. Tutustu kanssamme tähän tuhoisaan asejärjestelmään!

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon tuotoksista ylivoimaiseksi ykköseksi ylsi Lehtosen arvostelu Civilization 5 -pelistä. 67 prosentin äänisaaliilla peli pieksi selvästi Dead Rising 2:n saaman 19 prosenttia.

Achtung Panzer! Kharkov 1943 (PC)

Civilization 5 (PC)

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Guitar Hero: Warriors of Rock (PS3, Wii, Xbox 360)

N3II: Ninety-Nine Nights (Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta