Uusimmat

Brad Pitt ja Edward Norton muistelivat Fight Clubin ensimmäisiä näytöksiä: “Sille buuattiin ja joku lähti salista seksivitsin takia”

28.03.2019 10:37 Muropaketin toimitus

Fight Club -elokuvaa ei ymmärretty lainkaan sen maailmanensi-illassa.

The Ringer siteeraa pitkässä jutussaan huhtikuussa ilmestyvää Brian Rafteryn Best. Movie. Year. Ever. -kirjaa, josta löytyy muun muassa herkullisia tarinoita Fight Club -elokuvan ensimmäisistä näytöksistä vuonna 1999.

Fight Clubin maailmanensi-ilta oli syyskuussa 1999 Venetsian elokuvajuhlilla, jossa leffan satiiri meni ilmeisesti yli hilseen useilta cinefiileiltä.

– Festivaalin pääjehu häipyi salista siinä vaiheessa kun Helena Bonham Carter sanoi seksikohtauksen jälkeen repliikkinsä ”I haven’t been fucked like that since grade school”. Edward ja minä olimme ainoat jotka nauroivat ääneen. Kaksi idioottia höhötti parvella koko elokuvan ajan, Brad Pitt muistelee.

Fight Club -dvd:n tai Blu-rayn kommenttiraidan kuunnelleet varmaankin muistavat repliikin olleen alun perin vielä raflaavampi ”I wanna have your abortion.”

– Elokuvalle buuattiin, se ei uponnut yleisölle lainkaan. Brad kääntyi minua kohtia ja sanoi ”tämä on paras leffa jossa tulen koskaan esiintymään”. Hän oli niin onnellinen, vaikka katsojat olivat eri mieltä, Edward Norton sanoo.