Uusimmat

Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuvasta järjestetään juhlanäytös – luvassa “yllätyksiä ja tietoa USA:n valloituksesta”

Kuva: Malla Hukkanen ©Sputnik

22.12.2023 14:01 Muropaketin toimitus

Aki Kaurismäen ohjaama ja käsikirjoittama Kuolleet lehdet eteni eilen Oscar-kisassa askeleen eteenpäin ja on nyt yksi 15:sta elokuvasta, joista valitaan lopulliset ehdokkaat parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittajaksi.

Kuolleet lehdet on ollut huomattava menestys sekä Suomessa että ulkomailla, ja sen kunniaksi elokuvasta järjestetään juhlanäytös keskiviikkona 27. joulukuuta. Paikka on Tennispalatsin iSense-sali ja kellonaika 17.00.

Liput ovat jo myynnissä Finnkinon verkkokaupassa. Peruslippu tapahtumaan maksaa 20 euroa. Lastenliput (12-vuotiaat ja sitä nuoremmat) ja pyörätuoliliput maksavat 14 euroa. Elokuvan ikäraja on K7.

Finnkino on kuvaillut tapahtumaa seuraavasti:

”Kuolleet lehdet -elokuvan juhlanäytöksessä tekijät keskustelevat elokuvan tekoprosessista, yhteistyöstä Aki Kaurismäen kanssa ja käynnissä olevasta Yhdysvaltain valloituksesta Oscar- ja Golden Globe -kampanjoineen. Paikalla keskustelemassa tuottajat ja Kaurismäen pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Mark Lwoff ja Misha Jaari, keskustelua vetää elokuvakriitikko ja -kirjailija Kalle Kinnunen. Luvassa myös yllätyksiä! Keskustelu käydään elokuvanäytöksen jälkeen.”

Arvostelu | Viiden tähden arvoinen Kuolleet lehdet on Aki Kaurismäkeä hauskimmillaan