Uusimmat

Alkuperäinen X-Men 3 -ohjaaja lähti kävelemään kuultuaan, miten studio aikoi kusettaa Halle Berryä

X-Men: First Class / Kuva: © 2011 Twentieth Century Fox Film Corporation.

17.10.2023 18:00 Muropaketin toimitus

Matthew Vaughn ohjasi vuonna 2011 elokuvan X-Men: First Class jätettyään X-Men 3:n väliin.

Alun perin vuonna 2006 julkaistun, Brett Ratnerin ohjaaman X-Men: The Last Stand -elokuvan (eli X-Men 3:n) ohjaajana oli määrä toimia Matthew Vaughn. Comic Bookin haastattelussa Vaughn kertoo lähteneensä projektista, koska ei kokenut sitä oikeudenmukaiseksi.

“Tämä on tosi tarina, enkä välitä vaikka kerronkin sen tässä julkisesti, mutta tämä on keskeisin syy siihen, miksi lähdin kävelemään X3:sta. Menin yhteen studion johtajien huoneista, ja näin siellä X3:n käsikirjoituksen ja huomasin heti, että se oli normaalia paksumpi. Mietin että mikäs hitto se tämä on, onko tämä joku esivedos, että olenhan minä sentään elokuvan ohjaaja. Minulle ei suostuttu kuitenkaan kertomaan mikä se oli, joten nappasin sen itselleni ja ensimmäisellä sivulla sanottiin: Afrikka, Storm, lapset kuolevat kuivuuteen ja Storm luo ukkosen ja pelastaa lapset. Ajattelin, että cool, tämä on ihan hyvä idea”, Vaughn selittää.

Mutta sitten hänelle paljastettiin, että kyseinen kohtaus oli mukana vain siksi, että sen myötä saataisiin Stormia esittävä Halle Berry allekirjoittamaan sopimus elokuvaan osallistumisesta.

“He sanoivat, että se oli Halle Berry -käsikirjoitus, koska hän ei ollut allekirjoittanut sopimusta vielä. Mutta että saman tien, kun he olisivat saaneet allekirjoituksen, he olisivat heittäneet tuon kohtauksen roskikseen. Olin että vau, ajattelitte sitten tehdä niin Oscar-palkitulle näyttelijälle, joka esittää Stormia? Minäpä tästä lähden. Joten lopetin siihen paikkaan.”

Myöhemmin Vaughn palasi X-Menin pariin ja ohjasi vuonna 2011 julkaistun elokuvan X-Men: First Class, jota pidetään yhtenä parhaista tähän mennessä tehdyistä X-Men-elokuvista.