Uusimmat

Ang Lee haukkui 3D-elokuvat: “Ne näyttävät hirveiltä ja sitten pitäisi vielä maksaa enemmän”

Ohjaaja Ang Lee ja Will Smith elokuvan Gemini Man kuvauksissa / Kuva: Ben Rothstein © 2019 PARAMOUNT PICTURES

04.04.2024 11:18 Muropaketin toimitus

Ang Lee itse teki 3D:nä flopanneen Gemini Manin vuonna 2019.

Oscar-palkittu ohjaaja Ang Lee haukkuu Indiewiren haastattelussa kovasanaisesti 3D-elokuvat, niiden tekijät ja vielä elokuvateatteritkin. Lee on itsekin testannut 3D-elokuvan tekoa erityisesti vuonna 2019 julkaistun, Will Smithin tähdittämän Gemini Manin suhteen.

Gemini Man kuitenkin floppasi pahasti taloudellisesti eikä se ollut kriitikoidenkaan mieleen. Lee tuntuu ottaneen asiasta opikseen.

“Ihan yleisesti ottaen, eikä pelkästään minun kaksi elokuvaani, vaan 3D yleisesti on ihan hirveää. Elokuvantekijät ovat huonoja. Teatterit ovat huonoja. Koko ekosysteemi on hirveä. Ei sitä ole rakennettu 3D:tä varten”, Lee kommentoi ja viittaa kahdella elokuvallaan Gemini Maniin ja sitä edeltäneeseen, Billy Lynn’s Long Halftime Walk -elokuvaan.

“Ihmiset tekevät 3D:n suhteen huonoa työtä, se aiheuttaa päänsärkyä ja on ihan yleisesti otettuna huonoa. Ei yleisöä voi syyttää siitä, etteivät he pidä siitä, koska se on hirveää. Ja heidän pitäisi vieläpä maksaa siitä enemmän. Kun se on hyvää, ihmiset pitävät siitä. Niin yksinkertaista se on. 3D on eri asia kuin 2D. Mieli toimii eri tavalla. Ei niitä voi verrata toisiinsa”, Lee jatkaa.

Seuraavaksi Ang Lee on tekemässä biopic-elokuvaa Bruce Leesta.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk löytyy suoratoistossa Netflixistä, Gemini Man Netflixin lisäksi myös Viaplaysta.