Uusimmat

Arnold Schwarzenegger oli osasyy siihen, miksi uusin Terminator tuotti 120 miljoonan tappiot: ”Emme tajunneet mitä teimme”

Kuva: © 2018 SKYDANCE PRODUCTIONS AND PARAMOUNT PICTURES.

11.03.2024 07:29 Muropaketin toimitus

Loputtomalta tuntuvan Terminator-elokuvasarjan tuorein osa sai ensi-iltansa vuonna 2019. Sub esittää Terminator: Dark Faten tänään kello 21.00 alkaen.

Tim Millerin ohjaaman ja James Cameronin tuottaman Terminator: Dark Faten juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Tuomionpäivä on estetty ja ihmiskunnan massatuhosta vastannut Skynet tuhottu. Tulevaisuudessa siintää kuitenkin synkkä huominen uuden tietokoneohjelman muodossa, joka on saanut nimekseen Legioona. Ihmiskunnan lupaus lepää nyt Daniella Ramosin harteilla. Danin kohtalo on sidottu nostamaan ihmiskunnan ja kapinallisten viimeiset rippeet koneellista alistajaa vastaan. Estääkseen tulevaisuutta toteutumasta Legioona lähettää vuoteen 2019 uuden Rev-9 tuhoajarobotin, jonka on määrä eliminoida Meksiko Cityn autotehtailla työskentelevä Dani. Kapinalliset kuitenkin lähettävät suojelijaksi yhden omistaan, teknologisesti tehostetun supersotilaan Gracen. Kaksikon pakomatka saa pelastajan yllättävästä suunnasta, kun mukaan astuu nainen, joka aiemmin jakoi saman kohtalon kuin Dani. Tuomion päivän jälkeisen vastarintaliikkeen myyttinen pelastajahahmo, Sarah Connor.”

Vaikka Dark Fate unohtaa Koneiden kapinan, Pelastuksen ja Genisysin tapahtumat, ja on suorahko jatko-osa Terminator 2: Tuomion päivälle, floppasi se ikävästi: noin 200 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva keräsi maailmanlaajuisesti vain 261 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Arvioiden mukaan studio kärsi Terminator: Dark Fatesta yli 120 miljoonan dollarin tappiot.

James Cameron on kertonut uskovansa, että juuri liian vahva kytkös Tuomion päivään oli Dark Faten ongelma; elokuva oli tehty niin selvästi vanhoille faneille, ettei uusi sukupolvi innostunut elokuvasta.

”Elokuvan tekeminen ei ollut minulle niin tärkeää, mutta sanoin, että jos Arnold saadaan mukaan, olen mielelläni mukana. Ja sitten Tim halusi Lindan mukaan. […] Linda on jotain 60 ja Arnold 70. Yhtäkkiä Dark Fate ei ollutkaan Terminator-elokuvasi, se ei ollut edes isäsi Terminator-elokuva, vaan se oli isoisäsi Terminator-elokuva, emmekä me tajunneet sitä”, Cameron tuumi vuoden 2022 haastattelussa.

Elokuvan tekijät toisin sanoen ihastuivat omiin ideoihinsa vähän liikaa, eivätkä tajunneet, mitä laajempi yleisö elokuvalta halusi.

Terminator: Dark Faten voi katsoa Subin lisäksi Disney+:sta. Myös vuokra- ja myyntiversiot ovat saatavilla.