Uusimmat

Batman & Robin -ohjaajalle naureskellaan usein, mutta katsokaapa Disney+:aan lisätty rankka trilleri vuodelta 1996

09.09.2022 13:30 Muropaketin toimitus

On aika tappaa

Joel Schumacher muistetaan parhaiten onnettomista Batman-elokuvistaan, mutta kyllä ohjaajan uralla riitti myös useita onnistumisia.

Disney+:aan on tällä viikolla lisätty John Grishamin romaaniin pohjautuva On aika tappaa (A Time to Kill) vuodelta 1996. Se on heittämättä Joel Schumacherin parhaita elokuvia, ja edelleen aika karua katseltavaa:

Mississippin osavaltoissa sijaitsevassa pikkukaupungissa kaksi punaniskaa raiskaa ja melkein surmaa 10-vuotiaan mustan pikkutytön. Retkut jäävät kiinni ja joutuvat oikeuteen. Tytön isällä Carl Lee Haileyllä on omat käsityksensä etelävaltioiden tavasta jakaa oikeutta valkoisille. Hän tappaa kylmäverisesti pikkutyttönsä raiskaajat ja joutuu itse oikeuden eteen. Roturistiriidat nousevat pintaan ja tilanne kärjistyy mellakoiksi, jotka houkuttelevat mediankin edustajat paikalle sankoin joukoin.

On aika tappaa -elokuvaa tähdittävät Matthew McConaughey, Samuel L. Jackson, Sandra Bullock ja Kevin Spacey. Disney+:n lisäksi elokuvan voi katsoa Netflixistä ja Prime Videosta.

Vuonna 2020 kuolleen Joel Schumacherin elokuvista suosittelemme myös näitä: The Lost Boys (1987), Rankka päivä (1993), 8 mm (1999), Tigerland (2002) ja Phone Booth (2002).