Michael Keaton päätti luopua Batmanin roolista, kun uusi ohjaaja ihmetteli miksi hahmon pitää olla niin synkkä

04.01.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Michael Keaton esitti Batmania kahdessa Tim Burtonin ohjaamassa elokuvassa 1980-90-lukujen vaihteessa.

Monelle Batman-fanille Michael Keatonin versio Yön ritarista on edelleen se kaikkein paras. Keaton esitti Batmania kahdessa Tim Burtonin ohjaamassa elokuvassa vuosina 1989 ja 1992, mutta ei palannut rooliin enää vuonna 1995 julkaistussa Batman Foreverissa.

Tuoreessa podcastissa (Comicbook Movien kautta) Keaton paljastaa, että syynä kieltäytymiseen roolista oli elokuvan ohjaaja, Joel Schumacher ja hänen visionsa Batmanista.

Keaton sanoo, ettei halua “puhua pahaa kuolleista” (Schumacherhan kuoli vuonna 2020), mutta kertoo yrittäneensä useaan otteeseen saada ohjaajan pään kääntymään oman visionsa mukaiseksi. Schumacherin mielipidettä ei kuitenkaan muutettu.

“Muistan yhden kerran pois kävellessäni kun ajattelin, että ei hemmetti, en voi tehdä tätä. Hän sanoi minulle, ettei voi ymmärtää sitä, miksi kaiken pitää aina olla niin synkkää ja surullista. Kysyin häneltä, että kai hän tietää miksi tästä kaverista alkujaan tuli Batman. Että oletko lukenut… tarkoitan, että sehän on itsestäänselvyys”, Keaton selittää.

Schumacher ohjasi Batman Foreverin lisäksi myös neljännen elokuvan, Batman & Robinin, mikä tappoi franchisen vähäksi aikaa. Batman Foreverissa pääroolissa nähtiin Val Kilmer ja neljännessä elokuvassa George Clooney. Keaton palaa rooliin tänä vuonna julkaistavassa elokuvassa The Flash.