Uusimmat

Bruce Willisin vuoden 1998 scifi-hitti oli täyttä humpuukia, mutta nyt löytyi uutuuselokuva, joka rikkoo fysiikan lakeja jopa vielä pahemmin

Kuva: © Reiner Bajo

25.09.2023 07:32 Muropaketin toimitus

Armageddon kohtasi voittajansa.

Astrofyysikko Neil deGrasse Tyson vieraili SiriusXM-rafiokanavan The Jess Cagle Show’ssa promoassa uutta To Infinity and Beyond -kirjaansa. Puheeksi tulivat myös elokuvat, jotka rikkovat eniten fysiikan lakeja. Ykkössijaa piti pitkään hallussaan Bruce Willisin vuoden 1998 Armageddon.

”Niin minäkin luulin, mutta sitten näin Moonfall-elokuvan. Siinä on Maapalloon törmäävä ontto Kuu, jonka sisällä on rakennelma ja Apollo-lennot tehtiin vain jotta sisällä asuva Kuu-olio sai ruokaa ja raaka-aineita ja.. Armageddon on nyt päihitetty”, Tyson nauraa.

Muropaketin arvostelussa Moonfall sai vain puolikkaan tähden ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa.

”Visuaalisesti Moonfall on jättibudjetilla tehtyä luokattoman rumaa cgi-puuroa. Emmerich yrittää esitellä elokuvassan yhä näyttävämpiä, kosmisen kokoluokan katastrofeja, mutta epäonnistuu täysin. Leffa näyttää kehnolta videopeliltä, jonka surkeat tehosteet eivät saa katastrofin skaalaa tuntumaan jättimäiseltä. Näyttelijöiden loputon green screenin edessä heiluminen on vain puuduttavan tylsää. Käsikirjoitus on myös dialogin osalta pelkkää myötähäpeää, kliseistä asioiden aukiselittämistä.”

Arvostelu | Moonfall on ruma ja tyhmä katastrofielokuva, josta tuli 140 miljoonan dollarin floppi ihan syystä