Uusimmat

Chris Hemsworth ja Extraction 2:n ohjaaja selittävät, miten Netflix-elokuvan kuuluisin toimintakohtaus tehtiin

20.06.2023 09:10 Muropaketin toimitus

Extraction 2 -elokuvan 21 minuutin mittaisen ”yhden oton” toimintakohtauksen making of -video on nyt odotetusti julkaistu.

Netflix on julkaissut videopätkän, jossa Extraction 2 -elokuvan ohjaaja Sam Hargrave ja pääosanesittäjä Chris Hemsworth selittävät kuinka toimintamäiskeen 21 minuutin mittainen ”yhden oton” -kohtaus toteutettiin.

Kaksikko avaa aihetta myös IGN:n haastattelussa, josta löytyvää toista videota emme saa tähän valitettavasti upotettua.

”Pelkkä valmistautumisprosessi oneria varten kesti noin neljä tai viisi kuukautta kuvauspaikkojen löytämisestä reitin millintarkkaan suunnitteluun ja näyttelijöiden treeniin asti. Itse kohtauksen kuvaamiseen meni 29 päivää”, Hargrave sanoo.

Muropaketin arvostelussa kyseisen kohtauksen tekninen toteutus sai osittain kehut, mutta muilta osin Extraction 2 tuomittiin ensimmäistä osaa kehnommaksi elokuvaksi. 2½ tähden arvoiseksi rankatusta leffasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Noin 22 minuutin mittainen kamera-ajo alkaa vankilapakona ja etenee keskelle mellakkaa. Siitä jatketaan lukuisten autojen takaa-ajokohtaukseen ja lopuksi liikkuvaan tavarajunaan, jonka jarrut eivät toimi. Ääriväkivaltainen kohtaus on tietysti leffan komein, mutta silkkaa itsetarkoituksellista kikkailua ilman järkevää syytä.

Kuka tahansa bongaa ryskeen keskeltä helposti useita kohtia joihin leikkaukset kuvasta toiseen on piilotettu. Tuijotin kohtauksen varmuuden vuoksi vielä toistamiseen, jolloin briljeeraus alkoi jo huvittaa, mutta väärällä tavalla.

Mukana on kamera-ajoja muutaman kymmenen sekunnin pituisista aina parin minuutin mittaisiin möhkäleisiin, jotka on isketty yhdeksi pötköksi aivan turhaan. Netflixin lähiaikoina aivan varmasti julkaisema making of -video lienee kiinnostavampaa kamaa kuin itse kohtaus. Suurin osa feikki-onerin stunteista ja näyttävistä räjähdyksistä hukkuu katsojan kusetusyrityksen keskelle.”

Arvostelu | Extraction 2 ei toimi kuin hetkittäin – Netflixin kesän isoin toimintaelokuva on puuduttavaa pauketta