Uusimmat

Cliffhanger saa jatko-osan – Renny Harlinilla on vain yksi toive uuden elokuvan tekijöille

Kuva: © Ahmet Yalçınkaya

16.01.2024 08:45 Muropaketin toimitus

Viime vuonna paljastettiin Renny Harlinin vuoden 1993 hittielokuva Cliffhangerin saavan itsenäisen jatko-osan. Sylvester Stallone palaa rooliinsa Gabe Walkeriksi, mutta ohjauksesta vastaa tällä kertaa vuoden 2008 Felon-vankiladraamasta tuttu Ric Roman Waugh.

Renny Harlin on antanut Coming Soon -sivustolle haastattelun uuden elokuvansa promootion merkeissä. Aaron Eckhartin tähdittämän The Bricklayerin lisäksi juttua riitti myös Cliffhangerista ja sen jatko-osasta, jonka tekemisessä Harlin ei ole mukana edes tuottajana.

Ei sillä, etteikö aihe olisi kiinnostanut:

”Ihan rehellisesti sanoen yritin vuosikymmeniä tehdä jatko-osaa Cliffhangerille. Mielestäni elokuva oli valtavan menestynyt, ja oli ihan hullua, ettei sille tehty jatko-osaa. Tarinaa olisi kyllä riittänyt kerrottavaksi”, Harlin pohti.

Omien sanojensa mukaan Renny Harlin ei tiedä yhtään, mistä jatko-osassa on kyse. Ohjaaja kyllä toivoo projektille kaikkea hyvää, mutta yksi erityinen toive hänellä on elokuvan tekijöille:

”Toivon että he eivät koeta korvata tekemiämme juttuja tietokonetehosteilla, koska yleisö kyllä huomasi, että se mitä me teimme oli ihan aitoa. Kuvasimme Italian Alpeilla 3,6 kilometrin korkeudessa. Se tehtiin ihan oikeasti, kuten vaikka alkukohtaus, jossa tyttö putosi. […] Studion on niin helppoa sanoa nykyään, että tehdään tämä blue screenin kanssa ja luodaan asiat digitaalisesti. Toivottavasti Cliffhangerin kohdalla ei tehdä niin, koska se elokuva ansaitsee jatko-osan, joka on tehty alkuperäisen hengessä”.

Cliffhanger on saatavilla vuokra- ja myyntiversioina. The Bricklayer saapunee Suomeen aikanaan vod-jakelukanavien kautta.