Uusimmat

Renny Harlinin idea Alien 3:sta ei kelvannut studiolle – ohjaajaa harmittaa yhä: “Se olisi ollut valtava hitti”

Kuva: © 20th Century Studios

24.05.2024 15:00 Muropaketin toimitus

Alien 3:n ohjasi vuonna 1992 Renny Harlinin sijaan David Fincher. Elokuussa ensi-iltansa saa uusi Alien: Romulus (kuvassa).

Vuonna 1979 matkansa aloittanut Alien-franchise elää ja voi hyvin edelleen, sillä seuraava elokuva, Fede Alvarezin ohjaama Alien: Romulus julkaistaan elokuvateattereissa 14. elokuuta.

Ridley Scottin ensimmäisen Alienin ja James Cameronin Aliens-elokuvan jälkeen kolmannen Alienin ohjasi David Fincher. Toisinkin olisi voinut olla, sillä elokuvan ohjaajaksi oli ehdolla myös Renny Harlin. Harlin muistelee Slashfilmin haastattelussa, kuinka hänen ideansa Alien 3:ksi erosi Fincherin versiosta.

“Olen aina pitänyt omaa ideaani hyvänä. Työskentelin Alien 3:n kanssa 1989, mikä oli ennen Jurassic Parkia ja muita. Joten konsepti näiden hirviöiden tuomisesta maapallolle tuntui pelottavalta ja saavuttamattomissa olevalta. Minulle se oli luonnollista evoluutiota”, Harlin kertoo ja maalailee kuvaa xenomorpheista kulkemassa kuun valossa kylpevässä maissipellossa.

“Yhä edelleen olen sitä mieltä, että siitä olisi tullut valtava hitti, koska se olisi ollut ensimmäinen kerta kun sellaista tehdään. Mutta jostakin syystä studio ajatteli, ettei se kelpaisi yleisölle.”

Hän kuitenkin kertoo perääntyneensä kohteliaasti, koska ei myöskään halunnut olla Scottin ja Cameronin jälkeen se ohjaaja, joka ei pystynyt tarjoamaan yleisölle sitä, mitä he odottavat.