Uusimmat

Renny Harlinin kotiin murtauduttiin – raivostunut ohjaaja jahtasi tekijöitä keskellä yötä bokserit jalassa ja joutui lopulta itse poliisin puhutteluun

The Strangers: Chapter 1 © 2023 Lionsgate

22.05.2024 09:00 Muropaketin toimitus

Renny Harlinin uusi The Strangers: Chapter 1 on home invasion -kauhua, jossa tuntemattomat pahantekijät saapuvat kuokkimaan toisten nurkkiin. Aihe on ohjaajalle hyvinkin läheinen.

People-lehden tuoreessa haastattelussa Renny Harlin muistelee vuotta 2000 ja yötä, jolloin hänen omaan Beverly Hillsin kotiinsa murtauduttiin. Ohjaaja oli nukkumassa keskellä yötä, kun hän havahtui makuuhuoneen ovenkahvan ääneen.

Ääneen havahtui myös Harlinin lemmikki, lähes 70 kiloa painanut rhodesiankoira, jonka nimi oli osuvasti Little.

”En ehtinyt edes reagoida siihen. Nousin vain istumaan ja ihmettelin mitä helvettiä oikein tapahtuu. Little syöksyi niin kovaa kohti ovea, että hän liukastui ja paiskautui koko painollaan sitä päin. Hän alkoi murista ja haukkua kuin hullu”, Harlin muisteli.

Littlen äänet säikäyttivät murtovarkaan, joka otti jalat alle. Seuraavaksi Renny Harlin päätti avata makuuhuoneensa oven ja lähteä seuraamaan murtautujaa. Ohjaaja myöntää Peoplen haastattelussa itsekin, että päätös oli tyhmä, mutta hän oli tunnekuohun vallassa.

Ulos päästyään Renny Harlin näki pihallansa lava-auton ja kaksi miestä, jotka syöksyivät sen kyytiin. Auto lähti kaasuttamaan pois pihasta, renkaat kirjaimellisesti savuten.

”Se oli kuin elokuvista”, Harlin kertasi.

Omien sanojensa mukaan Renny Harlin oli tilanteessa ”raivoissaan, loukattu ja niin vihainen”. Niinpä hän hyppäsi omaan autoonsa ja alkoi jahdata murtautujia pitkin Mulholland Drivea. Kello oli tässä vaiheessa kolme yöllä ja ohjaajalla päällään vain bokserit.

Myöhemmin Renny Harlin sai poliisilta puhuttelut vaarallisen tilanteen pahentamisesta. Oikea ratkaisu olisi ollut pysyä lukitussa makuuhuoneessa ja soittaaa apua.

”Kiitä koiraasi, koska hyvin todennäköisesti koirasi pelasti juuri henkesi”, poliisit totesivat Harlinille.

The Strangers: Chapter 1 on ensimmäinen osa uudesta elokuvatrilogiasta, joka kierrättää vuoden 2008 kauhuhittiä. Elokuva on haukuttu laajalti, mutta oli silti USA:ssa viime viikonlopun kolmanneksi katsotuin. Vielä ei ole tiedossa, saapuuko The Strangers: Chapter 1 teatterilevitykseen Suomessa.

LUE MYÖS: Renny Harlin ohjasi kolme elokuvaa 52 päivässä: “Välillä tuli kyllä Ilmestyskirja. Nyt. mieleen”