Uusimmat

Disney-pomo kommentoi woke-syytöksiä: “Moni ei edes tajua mitä se tarkoittaa”

Kuva: © Disney

05.04.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Muutamat sijoittajat ovat kritisoineet Disneyn haasteiden johtuvan ”wokeismista”. Bob Iger saa kuitenkin edelleen jatkaa Disneyn toimitusjohtajana.

Disneyn osakkeenomistajien kokouksessa nykyinen johto toimitusjohtaja Bob Igerin vetämänä on saanut taakseen sijoittajien luottamuksen. The Hollywood Reporterin uutisen mukaan Iger on kommentoinut, että heidän tärkeimpänä tehtävänään on nyt löytää hänelle seuraaja.

Iger myös kommentoi Disney-yhtiötä vastaan eräiden sijoittajien puolelta nostettua kritiikkiä, että Disney olisi nykyisin liian “woke”, ja että sen ongelmat johtuisivat tästä.

Igerin mukaan termiä heitellään ilmoille nykyisin liian vapaasti ja hänestä tuntuu “etteivät monet edes kunnolla ymmärrä mitä se tarkoittaa.”

“Tärkeimpänä asiana tässä on se, että meidän ykkösprioriteettimme ei ole syöttää viestintää elokuvissamme tai tv-sarjoissamme. Niiden tarkoitus on olla viihdettä, ja jos Disney tässä voi vaikuttaa maailmaan positiivisesti esimerkiksi edistämällä erilaisuuden hyväksymistä ja ymmärtämistä niin hyvä niin”, Iger kommentoi.

“Mutta yleisesti ottaen me olemme ensiksi viihdeyhtiö, ja pyrimme tavoittamaan hyvin, hyvin monimuotoista yleisöä… Ja meidän pitää olla suuren yleisön vuoksi sensitiivisempiä. Se ei ole helppoa, koska jokaista ei voi miellyttää koko aikaa.”