Uusimmat

Disneyn kulisseissa on käynnissä iso kriisi – ensi viikolla selviää, miten valtataistelussa käy

Kuva: © Disney

28.03.2024 20:00 Muropaketin toimitus

Disneylla on käynnissä valtataistelu.

The Hollywood Reporterin artikkeli Disneyllä alkaneesta valtataistelusta tuntuu kuin Succession-sarjan jakson käsikirjoitukselta. Viihdejätti järjestää 3. huhtikuuta kokouksen osakkeenomistajilleen, minkä myötä Disneyn tulevaisuus voi muuttua paljonkin.

Nykyinen toimitusjohtaja Bob Iger tunnetaan suostuttelutaidoistaan. Hän sai esimerkiksi aikoinaan käännettyä Disneyn suurimman osakkeenomistajan, Steve Jobsin, pään ja vakuutettua tämän siitä, että heidän kannattaa ostaa Marvel Entertainment neljällä miljardilla dollarilla.

Nyt Disneyn kulisseissa kohisee. Nykyisen toimintatavan on kyseenalaistanut muun muassa sijoittaja Nelson Peltz, joka on asettunut Igerin näkemystä vastaan, kritisoinut Marvel-pomo Kevin Feigea ja esimerkiksi nykyistä naisten ja mustaihoisten näyttelijöiden suurempaa määrää Marvel-tuotannoissa.

Peltzin näkemysten takana on myös Marvelin entinen puheenjohtaja Ike Perlmutter ja useita muita osakkeenomistajia.

Iger kampanjoi omalla tahollaan taustallaan muun muassa Laurene Powell Jobs, Disneyn entinen toimitusjohtaja Michael Eisner ja George Lucas.

Igerin pesti toimitusjohtajana on päättymässä vuonna 2026, mutta ensi viikon kokous varmastikin antaa jonkinlaista osviittaa siitä, millaiseksi Disneyn tulevaisuus on valtaapitävien osalta kääntymässä.

Tarkempia tietoja varten suosittelemme lukemaan THR:n aiheesta tekemän artikkelin.

Muropaketin uusimmat