Uusimmat

Edgar Wright: “Hollywoodin pitäisi oppia pitämään taukoja ja antaa yleisön taas innostua jostain”

Kuva: © Universal Pictures

28.11.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Edgar Wright tunnetaan muun muassa Cornetto-trilogiana tunnetuista elokuvistaan, joihin kuuluu esimerkiksi vuonna 2013 julkaistu The World’s End.

Happy Sad Confused -podcastin vieraana ollut ohjaaja Edgar Wright päätyi pitämään pitkän puheenvuoron siitä, kuinka yleisö tarvitsee taukoja rakastamistaankin franchiseista.

Wright, joka tunnetaan muun muassa Cornetto-trilogiana tunnetuista elokuvistaan (Shaun of the Dead, Hot Fuzz ja The World’s End) sekä Scott Pilgrim vs. The World -elokuvasta, kommentoi, että Hollywoodin pitäisi opetella pitämään välillä vähän taukoa.

“Elokuvafranchiseissa yksi suurimpia ongelmia on se, kun julkistetaan – en nyt ala nimeämään ketään – massiivisia listoja tulevista elokuvista ja sarjoista. Siinä on vaarana, että tapetaan kultamunia muniva hanhi.”

“Toivoisin, että franchiseilla olisi järkeä pitää välillä hengähdystaukoja ja antaa ihmisten taas innostua uudelleen.”

Wright antaa yhdeksi esimerkiksi James Bondin, jonka suhteen hänen mielestään tehdään paljon oikein.

“He ovat melko fiksuja, koska he ovat valmiita pitämään taukoa ja antavat innostuksen kasvaa. He ovat harvinainen poikkeus.”

Wright myös toivoisi, että myös uusille ideoille alettaisiin jälleen mahdollisuuksia. Hän muistuttaa, että esimerkiksi Alien, Terminator ja Star Wars olivat aikoinaan uusia, omaperäisiä ideoita, ja kommentoi arvelevansa, että esimerkiksi Matrixin kaltaisella uudella idealla olisi nykypäivänä vaikeuksia päästä julkaisuun asti.

Katso koko haastattelu tästä videosta:

Wright toimii myös vastaavana tuottajana Netflixissä pari viikkoa sitten julkaistussa animaatiosarjassa Scott Pilgrim Takes Off.

LUE MYÖS: Arvostelu | Netflix on tehnyt Scott Pilgrimistä mainion animaatiosarjan, joka yllättää elokuvan nähneetkin