Uusimmat

”Elokuva on hyvä, jos siitä pidetään”: Netflix puolustaa kriitikoiden haukkumaa leffaa sormi pystyssä

26.01.2018 08:30 Muropaketin toimitus

Netflixin historian toistaiseksi kallein elokuvatuotanto ei saanut kriitikoilta kiitoksia. Tätä on suoratoistojätin johtajan vaikea niellä.

Joulukuussa julkaistu Bright oli moderniin fantasiamaailmaan sijoittuva toimintatrilleri, jonka pääosissa nähtiin Will Smith, Joel Edgerton ja Noomi Rapace. Ohjauksesta vastasi Suicide Squadin David Ayer.

Kuten Muropaketissa Brightin julkaisun aikoihin uutisoitiin, moni nimekäs elokuvamedia haukkui Ayerin elokuvan pataluhaksi.

Nyt Netflixin ohjelmistosta vastaava Chief Content Officer Ted Sarandos on päättänyt, että hyökkäys on paras puolustus ja heristänyt sormea Brightia haukkuneille kriitikoille.

Sarandosin mukaan kriitikot ovat vieraantuneet siitä, mistä elokuvien katsojat oikeasti pitävät. Samalla kriitikot ovat pihalla siitä, mikä tekee elokuvasta hitin.

Näkemyksiään Sarandos perustelee sillä, miten paljon katselukertoja Bright on kerännyt:

”Kuluttajat ovat antaneet hyvää palautetta Brightista. Kaikki sisäiset mittarimme osoittavat sen olevan yksi kaikkien aikojen katsotuimmista omista tuotannoistamme – tv-sarjat ja elokuvat mukaan lukien. Jos katsoo yleisön arvioita Rotten Tomatoesista tai IMDb:sta, voi huomata että ne ovat positiivisia. Kriitikot ovat tärkeä osa luovaa prosessia, mutta he ovat aika pihalla elokuvien kaupallisista puolista. Meidän näkemyksemme mukaan menestystä mitataan sillä, että elokuvaa katsotaan ja siitä pidetään.”

Ted Sarandosin näkemyksistä kriitikoista voidaan olla montaa mieltä, mutta Netflix-pomo on todistetusti oikeassa siinä, että kriitikot ovat eri mieltä Brightista kuin IMDb:n ja Rotten Tomatoesin käyttäjät.

IMDb:ssa Brightin arvosana on tällä hetkellä 6,5/10. Rotten Tomatoesissa kriitikoista vain 26 % pitää sitä ”tuoreena”, mutta yleisöstä 86% on kertonut pitäneensä elokuvasta.

Bright on siis Netflixin mielestä hitti, ja niinpä jatko-osa onkin jo tekeillä.