Uusimmat

Elokuvia hanakasti kommentoiva Stephen King kertoi nyt mielipiteensä uudesta Evil Deadista

Kuva: © Warner Bros.

21.04.2023 08:45 Muropaketin toimitus

Evil Dead Rise -elokuva saapuu teattereihin tänään.

Tänään laajempaan levitykseen myös Suomessa saapuva Evil Dead Rise -elokuva on kerännyt pääosin kehuja sekä kriitikoilta että faneilta. Leffa sai maailmanensi-iltansa SXSW-festareilla 15. maaliskuuta, jonka jälkeen sitä on esitetty ympäri maailmaa lähinnä genrefestareilla. Suomessa elokuva nähtiin kolme viikkoa sitten Night Visions -festareilla.

Kuten Muropaketin arvostelussakin todettiin, niin Warner Bros. -studion taktiikka toimi. Kauhuleffasarjan viides osa teki kriitikoihin suuremman vaikutuksen loppuunmyydyissä festarinäytöksissä intohimoisten fanien hurratessa ympärillä kuin kollegoiden kera pressinäytöksessä katsottuna.

Nyt myös elokuvia hanakasti kommentoiva Stephen King kertoo mielipiteensä uudesta Evil Deadista. Myös hän kehuu leffaa ja mainitsee erikseen sen hissikohtauksen, joka on kunnianosoitus Hohto-elokuvalle.

Muropaketin arvostelussa Evil Dead Rise sai kolme tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Mukana on kaikki tarvittavat ja tutut välineet haulikosta moottorisahaan. Ihmisliha kohtaa myös esimerkiksi juustoraastimen ja tavalliset kodin käyttötavarat muuttuvat mutilointivälineiksi. Gore menee kohti loppua yhä överimmäksi, mutta K16-ikärajan takia kaikista kipein kama uupuu.

Evil Dead Rise ei ole pelottava. Asetelma, jossa vanhempi yrittää tappaa lapsensa ei ahdista rehellisessä splatter-mässäilyssä. Evil Dead Rise on genressään keskivertoa parempi teos, mutta Evil Dead -elokuvaksi harmillisen keskinkertainen.”

Arvostelu | Evil Dead Rise on hyvää peruskauhua, mutta kaukana Sam Raimin alkuperäisistä elokuvista