Uusimmat

Emma Stonen seksikohtaukset aiheuttivat kohun, ja oli niissä sulateltavaa myös monella elokuva-alan ammattilaisella

Kuva: © 20th Century Studios

09.01.2024 11:53 Muropaketin toimitus

Kehuttu Poor Things on pyörinyt Suomessa eri teatterien ennakkonäytöksissä jo useamman viikon ajan. Perjantaina 12. tammikuuta on vihdoin virallisen ensi-illan aika.

Yorgos Lanthimosin ohjaama ja Tony McNamaran käsikirjoittama Poor Things kertoo mielikuvituksellisen tarinan Emma Stonen esittämästä Bella Baxterista:

”Bella on nuori nainen, jonka nerokas mutta omintakeinen tiedemies tri Godwin Baxter (Willem Dafoe) herättää henkiin. Aluksi Bella on innokas opettelemaan elämää Baxterin siipien suojassa. Elämänjanossaan hän kuitenkin karkaa sliipatun ja paheellisen lakimiehen Duncan Wedderburnin (Mark Ruffalo) mukana myrskyisälle matkalle halki mantereiden. Sen myötä aikansa ennakkoluulot karistaneesta Bellasta kasvaa vankkumaton vapauden ja tasa-arvon puolustaja.”

Poor Things pohjautuu Alasdair Grayn vuoden 1992 romaaniin Poor Things: Episodes from the Early Life of Archibald McCandless M.D., Scottish Public Health Officer.

Poor Things on noussut viime kuukausien aikana otsikoihin Emma Stonen ilmiömäisen roolisuorituksen ja Yorgon Lanthimosin taitavan ohjauksen ansiosta, mutta paljon on puhuttu myös elokuvan seksikohtauksista – etenkin kun petipuuhia ei nykyelokuvissa enää hirveästi esitellä.

”Selvitin mahdollisuuksia tehdä Poor Things tiettyjen tuottajien kanssa, mutta hanke ei lähtenyt lentoon”, Lanthimos kertoi hiljattain Varietyn mukaan.

Ongelmaksi muodostui elokuvan vahva teema, mutta odotetusti myös seksikohtaukset.

”Tarina naisen vapautumisesta kaikin mahdollisin tavoin niin yhteiskunnan, ihmisyyden ja kuin kaiken muunkin suhteen, ei kiinnostanut näitä ihmisiä. Joillekin Bellan vapautuminen seksuaalisesti oli liian kova pala purtavaksi. Jo pelkkä elokuvan asetelma aikuisesta naisesta, jolla on lapsen aivot, oli jotain, mihin ihmiset eivät osanneet reagoida.”

Lopulta Yorgos Lanthimos löysi kuitenkin oikeat yhteistyökumppanit. Ohjaajan ja Emma Stonen lisäksi Poor Thingsin tuottivat Andrew Lowe ja Ed Guiney.

Muropaketin arvio Poor Thingsistä julkaistaan ennen elokuvan ensi-iltaa. IMDb:ssa elokuvan arvioiden keskiarvo on tällä hetkellä peräti 8,5/10 asteikolla 1-0.