Uusimmat

”En ole koskaan nähnyt tällaista” – Vuoden 2023 huippuleffan voi katsoa pian kotona, mutta älä lue arvioita ennen sitä

Kuva: SF Studios

28.03.2024 09:42 Muropaketin toimitus

Vuoden 2023 parhaaksi kansainväliseksi elokuvaksi Oscar-gaalassa valittu ja myös parhaasta äänityksestä palkittu The Zone of Interest tulee katsottavaksi kotona huhtikuussa.

SF Anytimen mukaan The Zone of Interestin digitaalinen myyntiversio julkaistaan vod-kanavissa perjantaina 26. huhtikuuta. Edullisempi vuokraversio seurannee perässä toukokuun alkupuolella.

Elokuvan julkaisusta kuukausimaksullisessa suoratoistopalvelussa ei ole vielä mitään tietoa.

Jonathan Glazerin ohjaama The Zone of Interest seuraa Auschwitzin komentajaa Rudolf Hössiä ja hänen vaimoaan Hedwigiä heidän pyrkiessään rakentamaan unelmiensa elämää perheelleen keskitysleirin vieressä sijaitsevassa talossa ja puutarhassa. Elokuvan pääosissa nähdään Sandra Hüller, Christian Friedel ja Freya Kreutzkam.

Laajalti kehuttu The Zone of Interest sai Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä.

”The Zone of Interest ei periaatteessa esittele teknisesti tai tyyliltään mitään, mitä joku muu ei olisi jo aiemmin tehnyt. En ole silti koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Osittain siksi elokuvasta on melkeinpä mahdotonta kirjoittaa spoilaamatta kantavaa ideaa. The Zone of Interest myös toimii sitä paremmin, mitä vähemmän siitä tietää etukäteen. Suosittelen katsomaan viiden tähden mestariteoksen ja palaamaan sen jälkeen arvion pariin”, toimittaja Aki Lehti kirjoitti arviossaan, jota ei kannata lukea täältä:

Arvostelu | The Zone of Interest on viiden tähden holokaustielokuva – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

The Zone of Interestin voi nähdä teatterissa ainakin vielä Helsingissä, mutta useimpien kaupunkien valkokankailta elokuva on jo poistunut.