Uusimmat

Ensimmäiset kuvat Rendel 2:sta julki – Tältä näyttää Mikkelin supersankari vuoden 2017 elokuvan jatko-osassa

22.10.2019 10:10 Tatu Junni

Jesse Haajan ohjaaman Rendel-supersankarielokuvan jatko-osan kuvaukset ovat pitkälti paketissa. Tämän virstanpylvään kunniaksi Muropaketti sai Rendel 2:n tekijöiltä mielenkiintoisen viestin: 14 kohtauskuvaa, jotka vihjaavat mihin suuntaan tarina jatkuu.

Ensimmäinen Rendel-elokuva sai ensi-iltansa syksyllä 2017. Suomessa tuli tukkapöllyä ja vain 10 000 katsojaa, muualla maailmassa kiinnostusta oli suurempaa ja kiitostakin kertyi. Niinpä Rendel 2 aiotaan tehdä entistä selkeämmin kansainvälisille markkinoille, mikä näkyy myös elokuvan näyttelijäkaartissa.

Keskeisiä rooleja Rendel 2:ssa esittävät Kris Gummerus, Sean Cronin, Tero Salenius, Minna Nevanoja, Kaitlyn Boyé ja Jonah Paull.

Jesse Haajan mukaan Rendel 2:n tekeminen on ollut monella tapaa paljon kevyempi rutistus kuin mitä ykkönen aikoinaan oli. Tästä Haaja suuntaa ”isoimman ja nöyrimmän” kiitoksensa ”todella kovalle työryhmälle, joka venyi ja paukkui välillä epäinhimillisyyksiin asti”.

Ohjaaja jatkaa:

”Ensimmäisessä osassa kaikki tuli vähän yllätyksenä ihan päivittäin ja niitä ongelmia ratkottiin sitten lennosta vähän liikaakiin. Sen jälkeen vannottiin itsellemme ettei toistamiseen samaan tilanteeseen jouduta. Tällä kertaa valmisteluaikaa oli melkein pari vuotta, joten minä ja koko työryhmä oli asennoitunut, että päästään toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti elokuvaa ilman isompia ongelmia”.

Rendelin kuvausten ongelmia Jesse Haaja erittelee seuraavasti:

”Valitettavasti siellä oli aika paljon yllätyksiä vastassa, kun tietyt asiat eivät olleet ihan kuten odotettiin. Kyllä siinä taas suurin osa suunnitelmista työryhmän osalta meni romukoppaan Onneksi meidän ydinryhmä on tehnyt tässä vuosien aikana niin paljon töitä yhdessä, että pystyttiin reagoimaan nopeasti ja pistää sivut uusiksi käytännössä jokaisen päivän osalta. Ei ole ihan ideaalinen tilanne, että valo- ja kuvasuunnitelmat joudutaan tekemään edeltävänä yönä. Käsikirjoitus piti myös laittaa aikalailla uuteen uskoon, että se oli mahdollinen toteuttaa. Jatko-osassa keskityttiin tekemään selkeämpää ja hallitumpaa toimintaelokuvaa. Siinä onnistuttiin hemmetin hienosti vaikka välillä olikin sellainen ’kustaan vastatuuleen’ meininki. Uskon että Rendel 2 tulee olemaan edeltäjäänsä parempi kaikilla mahdollisilla tavoilla”.

Alla 14 otosta Rendel 2:sta. Elokuvan ensimmäistä traileri saadaan vielä odottaa, samoin julkaisutietoja.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat