Uusimmat

Erikoinen tilanne: Uutuuselokuvan nimi muutettiin USA:ssa ensi-illan jälkeen – Eikä ihme, koska alkuperäistä nimeä ei muistanut kukaan

11.02.2020 08:50 Muropaketin toimitus

Perjantaina elokuvateattereihin saapunut Birds of Prey on saanut uudelleenbrändäyksen Pohjois-Amerikassa.

Margot Robbien tähdittämän Birds of Prey -elokuvan koko nimi on Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn.

Ymmärrettävistä syistä elokuvaa on kuitenkin kutsuttu vain Birds of Preyksi, mikä on Warner Bros. Pictures -studion kannalta kuitenkin ongelmallista; Suicide Squadista tuttu Harley Quinn on elokuvan tunnetuin hahmo, ja nimen ”leikkaaminen” hukkaa näin koko homman vetonaulan.

Viisaampaa olisi varmasti ollut kehittää nimi, jossa a) Harley Quinn on mainittu selkeästi – ja b) joka jää kokonaisuudessaan katsojien mieleen.

Birds of Preyn jäätyä viime viikonloppuna katsojatavoitteestaan, Warner Bros. koettaa nyt hieroa Harley Quinnia katsojien naamaan selvemmin. Comicbook.comin mukaan ainakin teatteriketjut AMC Theaters ja Regal Cinemas ovat alkaneet markkinoida elokuvaa nimellä ”Harley Quinn: Birds of Prey”.

Tilanne on melko poikkeuksellinen, vastaavaa hienosäätöä ei nimittäin ihan heti tule mieleen ainakaan Muropaketin toimituksessa.

Nähtäväksi jää, vaikuttaako nimimuutos (joka on siis tällä tietoa elokuvateattereiden oma ratkaisu, ei studiotason linjaus) Birds of Preyn tähän mennessä vaatimattomaan kysyntään.

Lue Muropaketin arvio Birds of Preysta täältä:

Birds of Prey on räväkkä ja energinen supersankarileffa, jossa on kaikuja Tank Girlistä, Deadpoolista ja John Wickistä