Uusimmat

Guardians of the Galaxy Vol. 3 on Marvel Studiosin elokuvaksi synkkä – Nyt sille vaaditaan korkeampaa ikärajaa

Kuva: © 2023 Marvel

10.05.2023 14:30 Muropaketin toimitus

Guardians of the Galaxy Vol. 3 on synkistä aiheistaan huolimatta saanut saman, alhaisen ikärajan kuin kaikki muutkin Marvel Studiosin elokuvat.

Sisältää lieviä spoilereita.

James Gunnin kolmas ja samalla näillä näkymin viimeinen Guardians of the Galaxy -elokuva julkaistiin viime viikolla. Elokuvan keskeisenä teemana nähdään Rocket-pesukarhun koskettava taustatarina, joka vetää muuten humoristista ja värikästä Marvel-seikkailua raa’an synkkyyden puolelle.

Elokuvan ikäraja on kuitenkin sama kuin muillakin tähän mennessä julkaistuilla Marvel Studiosin seikkailuilla – Suomessa K-12 ja Yhdysvalloissa PG-13.

Comic Book uutisoi, että Yhdysvalloissa elokuvalle on alettu vaatia korkeampaa ikärajaa sen sisältämän, eläimiin kohdistuvan raakuuden vuoksi. Viranomaisten mielestä ikäraja on kuitenkin kohdallaan, sillä sen rinnalla kulkee varoitus: “Parents Strongly Cautioned” (“Voimakas varoitus vanhemmille”).

Elokuvaa on kuitenkin myös kiitelty eläinoikeuksien nostamisesta esille tällä tavoin. Esimerkiksi eläinoikeusjärjestö PETA kutsuu sitä “eläinoikeuksien mestariteokseksi”.

LUE MYÖS: Guardians of the Galaxy vol. 3 saa ylistystä yllättävältä taholta – ”Mestariteos!”

Nuoria katsojia ajatellen tunnelma on kuitenkin niin synkkä, että myös suomalaisen Koulukinoyhdistyksen ylläpitämässä, kasvattajille suunnatussa Media-avaimessa muistutettiin vanhempia, ettei elokuvaa suositella ikärajaa nuoremmille katsojille ikärajajouston rajoissa.

LUE MYÖS: Arvostelu | Guardians of the Galaxy Vol. 3 on James Gunnin tunteikas joutsenlaulu, joka tyydyttänee sarjan faneja