Uusimmat

“Ei se noin menisi” – Oikea astronautti katsoi Guardians of the Galaxy Vol. 3:n ja yksi kohtaus jäi häiritsemään

Kuva: ©2023 Marvel

29.09.2023 08:10 Muropaketin toimitus

Kansainvälisella avaruusasemalla tekemistään YouTube-videoista tuttu astronautti Chris Hadfield arvostee avaruuselokuvia.

Vuonna 2013 eläkkelle jäänyt kanadalainen astronautti Chris Hadfield avaa ja arvostelee avaruuteen sijoittuvia elokuvia Vanity Fairin videopätkässä.

Kovin realistisia elokuvia ei ole mukana, mutta Hadfield selittää niiden virheitä silti vakavissaan.

James Gunnin Guardians of the Galaxy Vol. 3 -leffasta mukaan pääsi kohtaus, jossa Chris Prattin esittämä Star-Lord on avaruudessa ilman avaruuspukua.

”Hänen naamansa paisuu ja niin tapahtuisi oikeastikin, vaikka sitä on tässä liioiteltu. Kasvoille ilmestyy huurretta. Se ei menisi niin, sillä kasvoilla ei ole vettä, joka jäätyisi välittömästi. Suurin osa kauheuksista tapahtuu kehon sisäpuolella, jota on hankalaa näyttää katsojille.”

Hadfield selittää myös yksityiskohtaisesti kuinka karmea avaruuteen ilman pukua päätyvän ihmisen kohtalo olisi. Astronautti arvostelee videopätkässä myös elokuvia Top Gun: Maverick, Life, Transformers: Dark of the Moon, Fast & Furious 9, Space Cowboys ja Star Wars: The Return of the Jedi sekä For All Mankind -sarjaa.