Uusimmat

HBO Maxiin tulee pian hieno, mutta yli kolme tuntia kestävä elokuva, joka pyöri Suomen elokuvateattereissa viime kesänä

01.12.2022 07:00 Muropaketin toimitus

Woodlands

Kier-La Janissenin ohjaama Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror piipahti Suomen elokuvateattereissa kesäkuussa. Myös Night Visions -festivaalin ohjelmistosta tutun dokumentin pääsee katsomaan HBO Maxista joulukuussa.

Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror lisätään HBO Maxin elokuvakirjastoon torstaina 15. joulukuuta.

Kyseessä on yli kolmen tunnin mittainen tietopaketti, jota voi suositella ainakin The VVitchin ja muiden folk horror -tarinoiden faneille.

Maahantuojan kuvaus Woodlandsista kuuluu seuraavasti:

”Witchfinder General (1968), Blood on Satan’s Claw (1971) ja Uhrijuhla (The Wicker Man, 1973). Nämä kolme elokuvaa loivat perustan kauhualagenrelle folk horror. Mutta seuraajia on ollut huomattavasti enemmän. Kier-La Janissen massiivisessa dokumentissa Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror yli 100 elokuvaa (mukana Suomesta Valkoinen peura [1952]) ja 50 haastattelua punovat definitiivisen historiikin lajityypistä, josta on tullut ajankohtaisempi kuin koskaan menestyselokuvien Midsommar (2019) ja The VVitch (2015) myötä.”

Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror

Muropaketin arvostelussa toimittaja Tuukka Hämäläinen antoi Kier-La Janissenin elokuvalle 3,5 tähteä viidestä.

”Woodlands Dark and Days Bewitched on mainio dokumentti, joka on käytännössä pakollista katsottavaa kaikille, jotka kutsuvat itseään kauhuelokuvien faneiksi. Ansiokasta on jo se, että dokumentin näkökulma on pop-kulttuurissa aika tuore. On virkistävää nähdä sellainen katsaus kauhuun, jossa H. P. Lovecraft on lähinnä alaviite suurten jatkumoiden keskellä.”

Arvostelu | Kauhuelokuvista kertovaa Woodlands-dokumenttia ei kannata jättää väliin, vaikka se kestääkin yli kolme tuntia