Uusimmat

Huomasitko tätä yksityiskohtaa Glass Onionista? Tarjoaa vihjeen koko elokuvan loppuratkaisusta

16.01.2023 10:29 Muropaketin toimitus

Peruukki ja jakaus tarjoaa vihjeen loppuratkaisuun.

Jouluna Netflixissä ensi-iltansa saanut Glass Onion: A Knives Out Mystery on täynnä pikku yksityiskohtia, joista voi päätellä leffan lopputuleman. Jos murhamysteeri on vielä katsomatta, niin tähän väliin varoitus: juttu spoilaa elokuvan juonenkäänteitä.

 


 

 

 

Elokuvassa tuplaroolin näyttelevä Janelle Monae kertoo nyt Varietyn jutussa leffaan sijoitetuista vihjeistä. Ennen kuin katsojalle tulee selväksi se, että hänen esittämänsä Helen teeskentelee olevansa kuollut Andi-siskonsa, niin sen voi bongata hänen kampauksestaan.

”Helenin peruukissa jakaus on eri puolella päätä kuin oikealla Andilla. Ohjaaja Rian Johnsonin ideana oli tehdä hänestä kaksoissiskonsa peilikuva”, Monae sanoo.

Muropaketin arvostelussa Glass Onion todettiin vain kahden ja puolen tähden arvoiseksi:

”Glass Onion kompastuu yliyrittämiseen ja rehelliseen tyhmään käsikirjoitukseen, joka yrittää oikeuttaa hölmöytensä selittäen tyhmyyden olevan osa tarinaa. Kässäri muistuttaa opiskelematta kirjoitettuja tenttivastauksia – täynnä metatason liirumlaarumia tenttikirjan mieleen jääneistä otsikoista, jonka toivoo kuulostavan fiksulta. Sisältöä melkein kahden ja puolen tunnin elokuvassa on lopulta kovin vähän.”

Arvostelu| Glass Onion on harmillisen keskinkertainen jatko-osa Knives Outille