Uusimmat

James Bondista tuli melkein nainen jo ennen kuin Sean Connery valittiin rooliin, paljastaa uusi kirja

Lashana Lynch elokuvassa 007 No Time to Die / Kuva: Nicola Dove © 2021 DANJAQ, LLC AND MGM.

10.04.2024 17:00 Muropaketin toimitus

No Time to Die -elokuvan Lashana Lynch on ensimmäinen naisnäyttelijä, joka on saanut James Bondin agenttikoodin 007.

007: No Time to Die yllätti James Bond -fanit antamalla 007-agenttikoodin (tosin vain hetkeksi aikaa) Lashana Lynchin esittämälle Nomille. Uusi kirja kuitenkin paljastaa, että kerta ei ole ensimmäinen, kun tekijät ovat suunnitelleet James Bondista naispuolista.

Nicholas Shakespearen kirjoittamassa Ian Fleming: The Complete Man -biografiassa paljastetaan, että tekijät pohtivat naisnäyttelijän sijoittamista pääosaan jo 1960-luvun alussa, ennen Dr. No -elokuvan tekoa, uutisoi IndieWire.

Tuottaja Gregory Ratoffin kerrotaan halunneen rooliin Susan Haywardin, joka muistetaan muun muassa hänelle naispääosa-Oscarin tuoneesta elokuvasta I Want to Live! (1959).

Ajatuksesta kuitenkin luovuttiin ja Bondiksi palkattiin Sean Connery, joka ei skotlantilaisena ollut alun perin lainkaan Flemingin mieleen.

Seuraavakaan Bond tuskin on nainen, sillä tuottaja Barbara Broccoli painotti muutama vuosi sitten Bondin hahmon pysyvän miehenä. Viime aikoina huhuttu, että seuraavaksi rooliin astuisi Aaron Taylor-Johnson, mutta tätä ei ole vielä vahvistettu.

Ian Fleming: The Complete Man -kirja on julkaistu tällä viikolla.