Uusimmat

Kyllä on maailma muuttunut viidessä vuodessa: Tällaista leffaa USA:n presidentistä ei Trumpin aikana enää kukaan tekisi

27.08.2018 05:49 Muropaketin toimitus

TV5 esittää maanantain ja tiistain välisenä yönä sopivalla tavalla aivottoman toimintaleffan White House Down. Elokuva alkaa kanavalla kello 00.15, ja päättyy kello 2.45.

Elokuvassa White House Down (2013) Washingtonissa poliisina toimiva John Cale (Channing Tatum) menettää suureksi harmikseen tilaisuuden päästä unelmiensa työtehtävään suojelemaan presidentti James Sawyeria (Jamie Foxx) Salaisen palvelun riveissä. Hän ei halua tuottaa huonoilla uutisilla pettymystä pikku tytölleen, joten hän vie tämän kierrokselle Valkoiseen taloon.

Yllättäen talon valtaa kuitenkin raskaasti aseistettu puolisotilaallinen ryhmä. Hallituksen luisuessa kohti kaaosta ja kellon tikittäessä vääjäämättömästi kohti katastrofia, Calen harteille lankeaa vastuu presidentin, hänen oman tyttärensä ja koko kansakunnan pelastamisesta.

Muropaketin arvostelussa White House Down sai kolme tähteä viidestä. Kriitikko Aki Lehti totesi elokuvasta mm. seuraavaa:

Roland Emmerich suorittaa jonkin sortin ihmeen – Valkoisen talon valtaamisesta kertovan elokuvan jenkkipaatos ei lähde missään vaiheessa täysin lapasesta. Tietysti Amerikka on maailman paras maa ja pitää huolta kaikista muista. White House Down on ehditty jo Jenkeissä haukkua vasemmistopropagandaksi. Pakkohan elokuvan on olla liberaalien yritys aivopestä katsojat, koska pahiksina on äärioikeisto normaalien terroristien sijaan. Jamie Foxxin esittämä presidentti on mielipiteineen aika lähellä Barack Obamaa, eikä pelkää ottaa kantaa. Hän on rauhan miehiä eikä haluaisi sotia. Propagandaa! Maanpettureita!

Kyllä: White House Downissa liberaali presidentti saa vastaansa äärioikeiston. Nykyäänhän tilanne on Yhdysvalloissa… perin erilainen, joten tällaista elokuvaa ei enää nykyään Hollywoodissa tehtäisi.

Paljon voi muuttua vain viidessä vuodessa.

Muropaketin uusimmat