Uusimmat

Uransa lopettava Luc Besson: ”Quentin Tarantino vei ideani”

Kuva: Scanbox

04.04.2024 09:29 Muropaketin toimitus

Quentin Tarantino on jo kauan kertonut aikovansa lopettaa ohjaajauransa kymmenen pitkän elokuvan jälkeen. Nyt Luc Besson on ilmoittanut Tarantinon saaneen idean häneltä.

The Fifth Elementistä, Leonista ja Valerianista tuttu Luc Besson on kertonut The Discourse Podcastissa aikoneensa lopettaa uransa kymmenen elokuvan jälkeen, uutisoi The Playlist.

Besson ei kuitenkaan pysynyt suunnitelmassaan, sillä viime vuonna valmistunut DogMan oli jo ohjaajan 21. leffa.

”Hassua on, että kerroin tästä Tarantinolle kauan sitten… Eli hän matki minua! Olin ihan tosissani. Olin tehnyt siinä vaiheessa kuusi tai seitsemän leffaa. Lopettamissuunnitelma oli minulle tapa keskittyä. Ajattelin että jos minulla on vain 10 luotia, on minun oltava tarkka siihen, mihin käytän viimeiset kolme.”

Parhaillaan Besson kuvaa Suomessa Dracula: A Love Tale -elokuvaa Christoph Waltzin ja Caleb Landry Jonesin kanssa. Se tulee jäämään yhdeksi ohjaajan viimeisistä elokuvista.

”Teen ehkä vielä leffan tai pari, koska minulla on vielä paljon sanottavaa. Voin nyt kertoa, että teen kolme elokuvaa ja sitten lopetan. […] Eli Draculan jälkeen vielä pari ja sitten en enää vaivaa teitä”, Besson linjasi.

Quentin Tarantino ei vielä ole aloittanut kymmenennen elokuvansa, The Movie Critic, kuvauksia.