Uusimmat

Maailmanloppu tulee tänään, mutta ensin juodaan kaljaa!

04.04.2019 06:01 Muropaketin toimitus

TV5 esittää torstai-illan elokuvana The World’s Endin.

Shaun of the Deadin (2004) ja Hot Fuzzin (2007) tekijätiimi eli ohjaaja Edgar Wright sekä näyttelijät Simon Pegg ja Nick Frost ovat jälleet koonneet voimansa. The World’s Endin tarina alkaa 22. kesäkuuta vuonna 1990, jolloin Newton Havenin pikkukaupungissa viisi teinipoikaa juhlii koulujen päättymistä yrittämällä eeppistä baarikierrosta. Poikamaisesta innosta ja useista tuopeista huolimatta tehtävä jää kesken, kun he eivät onnistu pääsemään listan viimeiseen pubiin The World’s Endiin asti.

Parisenkymmentä vuotta myöhemmin kaikki viisi muskettisoturia ovat jättäneet kotikaupungin taakseen ja menneet naimisiin, saaneet lapsia sekä luoneet uraa – lukuun ottamatta joukon vanhaa johtajaa Gary Kingia (Simon Pegg), joka on jäänyt vangiksi ikuiseen teini-ikään. Lähentyäkseen jälleen parhaan nuoruudenystävänsä Andyn (Nick Frost) kanssa Gary ehdottaa legendaarisen baarikierroksen uusintaa. Hän saa houkuteltua koko porukan eli Andyn, Stevenin (Paddy Considine), Oliverin (Martin Freeman) ja Peterin (Eddie Marsan) pubimaratonille.

Niinpä eräänä perjantai-iltapäivänä he ovat kaikki taas yhdessä, ja Gary on elementissään. Yksi ilta, viisi miestä, 12 pubia – ja vähintään yksi tuoppi jokaisessa ravitsemusliikkeessä. Saapuessaan Newton Haveniin he tapaavat myös Oliverin siskon Samin (Rosamund Pike), johon sekä Gary että Steven ovat edelleen ihastuneita.

Samalla kun he tekevät tiliä menneen ja nykyisen välillä, yhä järjettömämmäksi ja vaarallisemmaksi käyvä sarja kohtaamisia menneisyyden haamujen ja muiden tuttavuuksien kanssa saa heidät ymmärtämään, että todellinen taistelu käydään tulevaisuudesta – eikä vain heidän vaan koko ihmiskunnan. The World’s Endin saavuttaminen onkin yhtäkkiä pienin heidän ongelmistaan…

The World’s End alkaa TV5:lla kello 21.00.