Uusimmat

Mitä tapahtui varjosotien jälkeen? HBO Max julkaisi jatkoa 1990-luvun scifi-klassikolle

Kuva: © Warner Bros. Entertainment Inc.

04.03.2024 11:05 Muropaketin toimitus

Babylon 5 -sarjaa ei voi vieläkään katsoa Suomessa kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista, mutta viikonloppuna HBO Max otti piskuisen askeleen oikeaan suuntaan julkaisemalla tieteisklassikon tarinaa jatkavan Babylon 5: The Road Home -elokuvan.

Matt Petersin ohjaamassa ja  J. Michael Straczynskin käsikirjoittamassa Babylon 5: The Road Homessa (2023) John Sheridan huomaa yllättäen jääneensä tuuliajolle ajassa, hyppien aikalinjasta ja rinnakkaistodellisuudesta toiseen yrittäessään löytää takaisin kotiin. Matkan varrella hän kohtaa tuttuja kasvoja ja saa selville uusia kosmisia paljastuksia universumin historiasta, tarkoituksesta ja merkityksestä.

Vanhoista tutuista näyttelijöistä The Road Homessa ovat mukana Bruce Boxleitner, Claudia Christian, Peter Jurasik, Bill Mumy, Tracy Scoggins ja Patricia Tallman.

Muropaketin arviossa toimittaja Joonas Pikkarainen totesi suoraan, ettei Babylon 5: The Road Home ole juuri muuta kuin nostalgiatrippi vanhoille faneille. Mutta ehkä sekin riittää?

”Babylon 5: The Road Home on lämpöinen paluu rakastetun avaruusoopperan pariin, mutta ei juuri sen enempää. Faneille se tarjoaa mahdollisuuden nähdä tutut hahmot vielä kertaalleen uudenlaisissa konteksteissa, vaan lisäsyvyyttä kaanoniin tai merkittäviä paljastuksia kaipaavien on syytä pysytellä alkuperäisteoksen parissa.”

Koko arvio löytyy täältä:

Arvostelu | Uusi Babylon 5: The Road Home -elokuva tyytyy muistelemaan menneitä