Uusimmat

Mr. Lordi soitti humalassa Star Wars -tähdelle – joka löysi pian itsensä örisemässä hirviöbändin levylle

19.10.2022 14:10 Muropaketin toimitus

Lordiversity

Asiasta ei ole kylillä paljoa huudeltu, mutta Lordi-yhtyeen uusimmalla, peräti seitsemän levyä kattavalla Lordiversity-albumilla (2021) on mukana suomalainen Star Wars -tähti Joonas Suotamo.

Tammen uudessa Lordiary-muistelmateoksessa paljastetaan, miten Chewbaccan nykyinen näyttelijä Joonas Suotamo päätyi mukaan Lordin Lordiverityn kappaleeseen Grrr!.

Toinen Abusement Park -levyn ulkopuolinen vierailija on Tähtien sodan Chewbaccan näyttelijä Joonas Suotamo. Olin fanittanut häntä siitä lähtien, kun hän oli perinyt roolinsa legendaariselta Peter Mayhew’ltä. Kuinka ollakaan, vähän ennen Abusement Parkin äänitysten alkua olin kutsunut muutamia ystäviäni viettämään pikkujouluja kotiini. Yksi vieraista oli Warner Music Liven pääpromoottori ja agentti Jake Hannula. Jossain vaiheessa iltaa Jake katseli Tähtien sota -elokuva- ja lelukokoelmaani, ja minä pikkupäissäni aloin intoilla hänelle suomalaisesta Chewbaccasta.

Kuinka ollakaan, Jake Hannula paljasti tuntevansa Suotamon, ja siitä se sitten lähti.

Soitimme vielä samana iltana humalluspäissämme videopuhelun, jonka taustalla Sime [Samuli ”Sime” Yliaska] heilui pukeutuneena kokoelmistani noukkimaansa Chewbacca-pukuun. ”Minä alan sitten väkisin kaveriksi”, varoitin Joonasta puhelun loppupuolella. ”Ala vaan”, Joonas nauroi takaisin.

Mr. Lordi ja Chewbaccan näyttelijä sopivat tapaamisesta ja tulivat juttuun niin hyvin, että hirviö tarjosi karvaturrille mahdollisuutta vierailla Lordin levyllä.

Suotamo sai agentiltaan luvan erikoiseen sivupestiin.

”Äänitimme lähemmäs tunnin hänen korinoitaan, joista poimimme levylle noin kymmenen sekunnin pätkän. Se oli yksi levytysten kohokohdista. Kirjoitin biisin teksteihin Tähtien sota -viittauksia ihan hänen takiaan”.

Chewbacca