Uusimmat

“Olet ylimielinen kusipää” – Parhaan Harry Potter -elokuvan ohjaaja otti tehtävän vastaan vasta saatuaan haukut Guillermo del Torolta

Kuva: © 2004 Warner Bros. Entertainment Inc.

24.05.2024 13:45 Muropaketin toimitus

Harry Potter ja Azkabanin vanki -elokuvan ohjasi 20 vuotta sitten Alfonso Cuarón.

Ohjaaja Alfonso Cuarón muistelee Total Filmin haastattelussa sitä, kuinka päätyi ottamaan vastaan vuonna 2004 julkaistun Harry Potter ja Azkabanin vanki -elokuvan ohjaajan pestin. Alun perin hän meinasi jättää sen kokonaan väliin, mutta tuli lopulta toisiin aatoksiin ystävänsä Guillermo del Toron haukkujen jälkeen.

“Olin vähän hämmentynyt, koska se kaikki oli kokonaan tutkani ulkopuolella. Juttelen usein Guillermon kanssa ja tuolloin kerroin hänelle, että minulle tarjottiin tätä Harry Potter -elokuvaa, mikä minusta oli vähän outoa”, Cuarón kertoo.

Del Toro kuitenkin ymmärsi, miten massiivisesta franchisesta oli kyse, minkä vuoksi hän olikin ihmetellyt, etteikö Cuarón ollut lukenut yhtään Potter-kirjaa.

“Kun sanoin ajatelleeni, ettei se ole minun juttuja, hän kommentoi hyvin värikkäin sanakääntein espanjaksi että olen ylimielinen kusipää.”

Onneksi Cuarónin mieli tästä muuttui, sillä Azkabanin vankia pidetään yleisesti parhaana Potter-elokuvana. Cuarónista puolestaan on tuon jälkeen tullut nelinkertainen Oscar-voittaja (Gravity, 2014 ja Roma, 2019).

Children of Menin, Gravityn ja Harry Potterin ohjaaja Alfonso Cuarón saapuu Suomeen