Uusimmat

Pariisin olympialaisia voi seurata Suomessa TV5:ltä ja HBO Maxin korvaavasta Max-palvelusta

Kuva: Warner Bros. Discovery

17.04.2024 19:00 Muropaketin toimitus

Pariisin 2024 olympialaisista lähetettyä ohjelmaa voi seurata 24. heinäkuuta – 11. elokuuta

Olympialaiset järjestetään tulevana kesänä Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta välisenä aikana. Mediaoikeudet kisoihin omistaa Warner Bros. Discovery, minkä vuoksi kisoja voi Suomessa seurata WBD:n omistamasta TV5:sta sekä suorana lähetyksenä 21. toukokuuta toimintansa aloittavassa Max-suoratoistopalvelussa.

Lisäksi Warner Bros. Discovery on tehnyt Yleisradion kanssa alilisensointisopimuksen, jonka myötä olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, pois lukien WBD:n yksinoikeuslajit uintiurheilu ja koripallo.

Lähetykset olympialaisista alkavat jo kaksi päivää ennen 24. heinäkuuta järjestettävää alkuseremoniaa jalkapallon voimin.

Tunnelmaan voi alkaa virittäytyä jo nyt, sillä discovery+-palvelussa ja Eurosportilla on julkaistu tänään kokoelma WBD:n tuottamia olympia-aiheisia dokumentteja. Chasing Glory seuraa kuuden tunnetun urheilijan valmistautumista kohti kesän suurta koitosta. The Olympians välittää niin ikään urheilijoiden tunnelmia ja valmistautumista kisojen alla. We Dare to Dream kertoo pakolaisurheilijoiden koskettavat tarinat.

Olympialaiset ei tule olemaan ainoa Warner Bros. Discoveryn urheilusisältö kesällä 2024. Tiedotteessa lupaillaan, että jakelualustoille on tulossa yli 5000 tuntia liveurheilua – olympialaisten lisäksi muun muassa tenniksen Ranskan avoimet, US Open ja Wimbledon sekä pyöräilyn suuret ympäriajot Giro d’Italia, Tour de France ja La Vuelta.

Näin Pariisin 2024 olympialaiset näkyvät Warner Bros. Discoveryn jakeluteissä 24.7.–11.8.

TV5

Vapaasti katsottava TV5 on Warner Bros. Discoveryn virallinen olympiakanava, joka tarjoaa lähetystä kisoista 24/7. Aamupäivällä alkavat suorat lähetykset jatkuvat muutamilla koosteilla höystettynä koko päivän iltamyöhään saakka. Suorat lähetykset keskittyvät erityisesti WBD:n yksinoikeuslajien eli uintiurheilun ja koripallon tapahtumiin, mutta myös muita palloiluja ja golfia on tarjolla suorana. Myös huomattavassa osassa suoria koripallolähetyksiä on studio mukana. Päivän suomalaistapahtumat koostetaan alkuillan koripallo-ottelua seuraavassa studiossa noin klo 20.15 sekä suorien lähetysten päätyttyä klo 23:n ja puolen yön välillä.

Max

21.5. lanseerattava suoratoistopalvelu Max tulee olemaan ainoa paikka nähdä suorana lähetyksenä Pariisin olympialaisten jokainen hetki. Jokaiselle ottelulle tai kilpailulle löytyy palvelusta oma lähetys. Keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja. Tapahtumiin voi uppoutua myös tallenteina jälkikäteen.

Kutonen

Vapaasti katsottava tv-kanava Kutonen keskittyy olympialaisten aikaan pääasiassa jalkapalloon, pyöräilyyn ja nyrkkeilyyn. Suorat lähetykset näistä lajeista näkyvät pääsääntöisesti illan parhaaseen katseluaikaan klo 18–24.

Eurosport 1 & 2

Eurosport -kanavat tarjoavat yhteiseurooppalaista lähetystä laajasti eri olympiatapahtumista. Lähetykset on selostettu osin suomeksi.