Uusimmat

Peter Jackson ei ole ohjannut ”oikeaa elokuvaa” seitsemään vuoteen – Mortal Enginesinkin antoi pois koska halusi auttaa kaveriaan

Kuva: Universal Pictures

02.09.2021 11:05 Muropaketin toimitus

Peter Jackson toimi tuottajana ja käsikirjoittajana tänään televisiossa nähtävässä fantasiaseikkailussa Mortal Engines, mutta ei ohjannut sitä, vaan uskoi tehtävän Christian Riversille.

”Christian ohjasi esimerkiksi toiseen Hobitti-elokuvaan kohtauksen, jossa tynnyrit ajelehtivat jokea pitkin. Seurasin hänen työskentelyään ja olin todella tyytyväinen siihen. Myös näyttelijät pitivät hänestä, ja hänellä oli hinku tulla ohjaajaksi. Ajattelin että olisi hienoa, jos voisimme auttaa Christiania tekemään ensimmäisen elokuvansa. Kun Hobitti saatiin sitten valmiiksi ja Mortal Engines nostettiin [takaisin] pöydälle, tuntui se juuri oikealta hetkeltä ja elokuvalta hänelle. Itse ajattelin että olisi antoisampaa käyttää kaksi vuotta siihen, että autan jotain muuta käynnistämään uransa ohjaajana kuin ohjata elokuva itse”, Peter Jackson kertasi Muropaketin haastatellussa vuonna 2018.

Mortal Enginesin aikoihin Peter Jacksonilta ilmestyi myös sotadokumentti They Shall Not Grow Old. Sen jälkeen Jackson on työstänyt Beatles-dokumenttia Get Back, jonka Disney+ julkaisee kolmiosaisena minisarjana tänä syksynä. Pitkää fiktioelokuvaa Jackson ei ole tehnyt vuoden 2014 Hobitti: Viiden armeijan taistelun jälkeen, eikä sellaista näy myöskään työlistalla nyt. Ovia uusilta leffoilta ei kuitenkaan ole suljettu, kaikki on mahdollista. Näin ohjaaja kommentoi asiaa kolmisen vuotta sitten:

”Teen elokuvia, koska rakastun johonkin tarinaan, ideaan tai konseptiin. Kaikki mitä teemme, on jotain minkä haluamme itse nähdä. Se ei ole muuttunut mihinkään. Meillä ei toisaalta ole mitään viisivuotissuunnitelmaa jatkosta. Sellainen olisi kamalaa ja todella tylsää. Ei meillä ole hajuakaan mitä teemme seuraavaksi, mutta jotain tulee aina vastaan…”

Lue koko juttu täältä:

Muropaketti tapasi Peter Jacksonin: ”Hobitin jälkeen en enää halunnut ohjata Mortal Enginesia itse”

Mortal Engines alkaa Kutosella kello 21.00.