Uusimmat

Rintojen silpominen ja lasten ampuminen ei suomalaisia kiinnostanut – Lars von Trierin elokuva keräsi vain reilut tuhat katsojaa

11.03.2019 17:14 Muropaketin toimitus

Lars von Trierin tuorein kohuelokuva The House That Jack Build sai laajemman ensi-iltansa Suomessa perjantaina.

Matt Dillonin tähdittämästä äärimmäisestä sarjamurhaajaelokuvasta on kirjoitettu runsaasti viime syksystä lähtien, mutta Suomen katsojatilastoissa eivät The House That Jack Builtin keräämät klikit ja palstamillimetrit näy.

Suomen Elokuvasäätiön sivuilla kerrotaan, että Lars von Trierin elokuva keräsi Suomessa ensi-iltaviikonloppunaan vain 1157 katsojaa. Tällä luvulla se oli TOP 20 -listan sijalla 18.

The House That Jack Builtin vaatimatonta katsojamäärää selittävät osaltaan K18-ikäraja ja se, että elokuva sai kantaesityksensä jo viime syksyn Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Toisaalta taas: ei ole mikään ihme, ettei suuri yleisö kiinnostunut elokuvasta, josta on etukäteen nostettu julkisuuteen lähinnä naisen rinnan silpominen ja erilaiset väkivaltaisuudet, jotka kohdistuvat myös lapsihahmoihin.

Muropaketin kriitikon näkemyksen von Trierin uusimmasta voit lukea täältä:

Lars von Trierin kohua herättänyt The House That Jack Built on oksettavan väkivaltainen, mutta mainettaan paljon parempi sarjamurhaajaelokuva