Uusimmat

Simpsoneiden ääninäyttelijä joutui jättämään roolinsa: ”Nyt siellä on musta mies matkimassa valkoista miestä, joka matki tv:n valkoisinta mustaa miestä”

Kuva: © Disney

15.05.2024 12:00 Muropaketin toimitus

Simpsoneiden tekijöiden nykylinjaus siitä, että valkoihoiset ääninäyttelijät eivät enää esitä tummaihoisia hahmoja, on johtanut eriskummalliseen tilanteeseen.

Useita eri Simpsoneiden hahmoja esittänyt Harry Shearer ei ole enää vuoden 2020 jälkeen lainannut ääntään Dr. Hibbertille. Shearer kun on valkoihoinen ja Hibbert musta.

The Times of Londonin haastattelussa myös Mr. Burnsin ja Ned Flandersin ääninäyttelijänä tunnettu Harry Shearer kertoo saaneensa katsojilta palautetta siitä, miten ”woke” Simpsoneista on viime vuosina tullut.

Haastattelussaan Shearer ei ota suoraan kantaa siihen, onko Simpsoneiden nykyinen roolituslinja oikea, mutta Dr. Hibbertistä luopuminen on poikinut näyttelijän mukaan aikaan kohtalaisen tolkuttoman tilanteen:

”Pohjasin Dr. Hibbertin hahmon Bill Cosbyyn, joka tunnettiin silloin [Simpsoneiden alkuvaiheessa] ’television valkoisimpana mustana miehenä’. Pari vuotta sitten sain sähköpostin, jossa sanottiin että tilalleni oli palkattu musta mies, joka sitten matki minun ääntäni Dr. Hibbertinä. Tämän kaiken tuloksena on se, että musta mies matkii valkoista miestä, joka matki television valkoisinta mustaa miestä”.

Disney+:ssa julkaistaan Simpsoneiden faneille uutta katsottavaa 10. toukokuuta

Nykyään Dr. Hibbertiä esittää Kevin Michael Richardson. Simpsoneiden toista tummaihoista vakiohahmoa eli Homerin työkaveri Carl Carlsonia esitti aikaisemmin Hank Azaria, nykyisin Alex Désert.

Harry Shearer on tehnyt Simpsoneita alusta asti eli aina vuodesta 1989 lähtien. Alkujaan ääninäyttelijän rooli ei Sheareria kiinnostanut, sillä ”yleensä heille annetaan käsikirjoitus vasta kun animointi on jo tehty”.

Mieli muuttui kun selvisi, miten erilainen tuotantoprosessi Simpsoneilla oli.

”Otin työn vastaan koska Simpsoneiden kohdalla tilanne oli päinvastainen.”

”Esitän yli 20 hahmoa, mutta ilkeä ydinvoimalan omistaja, Mr. Burns, on suosikkini. Hänen äänensä pohjautuu Ronald Reaganiin”.

Suomessa Simpsoneita voi katsoa Disney+:n kautta. Sarjan uusinta kautta ei tosin palvelusta vielä löydy.

Alta löytyvällä videolla Harry Shearer esittelee eri hahmojaan Radio X:n haastattelussa.